>Vint anys de Centres Cívics i del Consorci de Normalització Linguïstica

>

Enguany és un any d’aniversaris, d’aquell que ens ha de servir per saber d’on venim i fixar millor la ruta cap a on anem. Enguany celebrem dos aniversaris importants, els 20 anys de la posada en marxa dels centres cívics i dues dècades del Consorci de Normalització Lingüística.

Vull dir que els dos projectes van ser obra i iniciativa d’un govern socialista, el liderat per l’alcalde Recasens. I ara ambos projectes tornen a ser prioritat en un govern progressista, en aquest cas de coalició entre el PSC i ERC. El que vull dir és que, com a mínim, en el primer cas (el que més conec a fons) poques coses es van fer després del govern Recasens i ara fa 20 mesos (anem de vints avui) ens vam trobar un panorama complex que per una banda ens ha impedit poder iniciar projectes nous (havíem de posar al dia el que tenim abans de projectar nous equipaments) i per una altra ens ha permès reformular amb il·lusió i amb gran col·laboració d’entitats i usuaris els objectius i la potenciació d’aquests equipaments de proximitat.

Un govern d’esquerres, prioritza els equipaments socials. Sempre dic que m’agradaria tenir una vareta màgica per poder resoldre immediatament les carències que tenim a Tarragona, especialment en l’àmbit comunitari i de polítiques socials i de proximitat. Tot això, i conscient de les limitacions que tenim, sé que estem treballant bé, amb rigor i amb la il·lusió de construir pel present i pel futur una xarxa de centres cívics que siguin realment elements dinamitzadors dels barris on estan i de la resta de la ciutat, del teixit associatiu, de treball transversal i social, d’acció de barri i de moltes altres coses.

L’equip de l’àrea de Participació és extraordinari. Demostren amb l’exemple que estem en una societat on valors com el voluntariat, la solidaritat, el fer barri i el estar al servei de qui més ho necessita, encara tenen tot el sentit. I no només ells, en els Centres Cívics hi ha desenes de persones que des del mon associatiu cada dia dediquen una part del seu escàs temps a un projecte col·lectiu, de forma altruista, estimant el que fan, aguantant mals rotllos més sovint del que voldrien i tirant endavant entitats que, totes elles, construeixen la Tarragona en la que ens agrada viure.

Aquesta és una de les parts de la feina de regidora que més m’agrada, que em fa sentir realment que sóc una privilegiada per poder treballar per la meva ciutat i per la gent que hi viu. La veritat és que la política té aspectes molt dolents, (molt!) de vegades. Però destaquen més els aspectes bons, els de contacte amb persones que valen molt la pena, els d’aprendre que la utopia, aquell motor que ens fa treballar per una societat ideal, té tot el sentit del món perquè l’important és fer camí dia a dia, i que som molts els que ens hi trobem en aquest viatge.

Avui ha estat un dia molt ric. Molta feina, com sempre, però d’aquella que té tot el sentit del món (aquesta darrera frase la fa servir molt un dels meus col·laboradors i amb el seu permís me l’ha fet meva)

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales