>Temps difícils, reptes importants per Tarragona

>

Comença una setmana complexa per la situació econòmica del país. Com a responsable política, estic preocupada perquè és un moment en que cal prendre decisions valentes, pensant en el futur i superant la immediatesa. Qualsevol preferiria governar en un moment de bonança, és molt més agraït i pots fer moltes més coses. Tot i això, la vocació de treballar per allò que és de tots, l’àmbit públic, no té moments. Toca en el que toca, i en realitat si em paro a pensar-ho una mica potser en temps difícils té més sentit que mai. La nostra tasca, pot ajudar molta gent que ara pateix a ensurtin-se’n. Hem de gestionr el dia el millor que sapiguem, i preparar la ciutat del futur per donar oportunitats a les generacions que vindran malgrat les dificultats actuals.

A l’Ajuntament de Tarragona fa temps que ens hem “apretat” el cinturó amb un pla de contenció que va començar el juny del 2009. Estem fent els deures en la mesura del possible i, tot i que sempre hi ha aspectes a millorar, el lideratge de l’alcalde Ballesteros ens porta per camins que permetran construir una ciutat millor, a la vegada que seguim treballant pel dia a dia. Avui no m’hi referiré al pla de competitivitat turística, ni a l’impuls de sectors emergents, com el de la investigació amb l’Institut de Rercerca en Energies Renovables. Parlaré de la definició de quelcom important per la nostra economia i també per la qualitat de vida dels tarragonins, la xarxa ferroviària del futur.

En aquest sentit, crec que ens hem de felicitar tots plegats per haver tirat endavant unes jornades com les celebrades el passat dimecres a Tarragona, per obrir un debat institucional i ciutadà sobre quin ferrocarril volem per la nostra ciutat. Què s’està fent, què està planificat i què es pot fer en un futur, van ser qüestions que les diferents administracions van anar exposant davant d’un auditori massiu i interessat, quelcom que potser no ha estat habitual fins ara a la nostra ciutat. Si a la gent li dones l’oportunitat de debatre i reflexionar sobre temes que interessen, reaccionen sempre en positiu.

Per saber més del debat ferroviari:

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales