Temps de Dixie o de com la primavera esclata musicalment a Tarragona

Des de fa ja una vintena d’anys la primavera, a Tarragona, ens ofereix una banda sonora que ens evoca aquell sud dels Estats Units, però ara no a Louisiana sinó en ple clima mediterrani i al segle XXI. El Festival Internacional Dixieland de Tarragona s’atansa al públic de la ciutat, incrementa el nombre d’escenaris i visita els centres cívics escampats arreu dels barris de Tarragona. La programació també aposta pels petits espectadors per tal de fomentar aquesta música i descobrir els orígens del jazz per a les futures generacions.

 

Ens preocupa la qualitat de vida de dels tarragonins i tarragonines. Temes com mobilitat, ensenyament, ocupació, economia etc. són objectius fonamentals. Però la cultura i amb ella la música –en aquest cas la Dixie- també són necessaris i gens accessoris, perquè ens fan persones millors. Un país amb una industria cultural rica pot afrontar de manera més humana els problemes de cada dia.

 

Aquesta vintena edició del Festival Internacional Dixieland amplia els diversos estils i inclou des del jazz antic fins al modern, passant pel dixieland més pur, el swing, el bebop, el funky, el soul, el blues, afrolatin, swing, flamenc, fent un festival més popular i eclèctic. Destaquen entre d’altres Randy Greer, Perico Sambeat, Llibert Fortuny, Matteh Simon, Joan Chamorro , Andrea Motis, Mariano Steinberg, Marco Mezquida, i bandes com The Excitements, Tarragona Dixie Festival All Star o La banda la Maria, Roger Benet i la Vicens Martín Dream Big Band, Xavi Torres Trio Feat: Perico Sambeat i Llibert Fortuny.

 

El temps de Dixie s’estrena amb la complicitat i l’aportació de músics del camp de Tarragona que poden compartir cartell amb grans figures i també amb joves músics fets a l’Aula de Músics, Estudi de Música Escola de Cambrils, SMALL Band, Sitges Jazz antic. Pel que fa a l’aportació tarragonina destaquen els grups que formen part de la història delñ Festival com Small River BRASS Band, Pixi Dixi, la Stromboli Jazz Band, The Feo’s i la Diximania. Que tingueu bona música i a gaudir d’avui fins diumenge, i sempre!

 

 

Begoña Floria, tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona

Publicat a Més Tarragona el 7 d’abril

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales