>Tarragona recupera el Banc d’Espanya. Visca la feina ben feta!

>

El Banc d’Espanya de Tarragona ha reobert avui les portes per tancar definitvament l’acord de cessió de l’emblemàtic edifici a l’Ajuntament de Tarragona per esdevenir un equipament “absolutament clau”, en paraules de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, per impulsar el turisme a la ciutat i millorar el servei i la informaciò als propis ciutadans del municipi. L’acte d’avui és el resultat d’una feina ben feta, per part de les diferents parts implicades, tant des de l’administració local com l’estatal, que sempre han tingut molt clar que els beneficiaris havia de ser la ciutadania en general i això ha fet que malgrat el camí hagi estat difícil, el resultat hagi estat l’esperat.

Tarragona guanya dos equipaments, el Banc d’Espanya i el nou edifici d’oficines adminsitrativees (les que inicialment anaven al banc) que construirà el Gobierno de España a la zona de Joan XXIII, que també repercutirà en un millor servei a la ciutadania.

Com ha dit l’alcalde, l’administració és lenta, però un cop s’activa la maquinària no para. Ballesteros ha sapigut possar en marxa aquesta maquinària de forma dialogant i negociadora, i el resultat el tenim avui aquí! És un exemple de la forma de fer les coses de l’alcalde i del Govern de Progrés.

Notícia Tarragona Ràdio

L’acte, que ha inclòs una visita a les instal·lacions, ha comptat amb l’assistència de representants de l’Estat, així com del sector comercial i turístic de la ciutat. El futur immediat del Banc d’Espanya passa per convertir-se en un Centre de Recepció de Turistes i d’Interpretació de la Tarraco Romana a partir de l’any vinent. En breu, l’Ajuntament traurà a licitació les obres de rehabilitació de l’edifici, que costaran poc més d’un milió d’euros i que s’allargaran durant gairebé un any. Tot seguit s’adequarà l’espai, que ocuparà la planta baixa del Banc d’Espanya i, en una segona fase, s’actuarà a les plantes superiors. La intenció del consistori és traslladar-hi també el Patronat Municipal de Turisme, ubicat a l’antic ajuntament. El tinent d’alcalde i president del Patronat, Sergi de los Ríos, ha explicat que els treballs es podran iniciar aviat perquè s’aprofitarà un antic projecte de restauració elaborat per l’Estat. Així, no caldrà rebre el vist-i-plau de Patrimoni de la Generalitat, ja que es tracta d’un edifici catalogat. L’edifici del Banc d’Espanya data de l’any 1929. Va tancar portes de manera definitiva l’any 2003.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales