Tarragona per damunt de tot

Article d’opinió publicat a Més Tarragona

Fa quatre anys l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros va implantar una nova manera de governar, que ha permès assolir una millora important de Tarragona. S’ha fet amb un projecte obert a tothom, on el primer són les persones, que ha resolt temes històrics i que ha acabat amb la improvisació implantant objectius amb visió de futur. Ara encetem un nou període, on hem de seguir fent més amb menys i on la reactivació econòmica i la creació de llocs de treball seran objectius encara més prioritaris, treballant amb austeritat, fent l’administració municipal més eficaç i situant Tarragona allà on mereix.

Hem estat sempre molt curosos i hem afrontar els escenaris amb seny. Per això fa temps que treballem amb austeritat, concretament des del juliol de 2008 quan l’alcalde Ballesteros va posar en marxa un pla de contenció a l’Ajuntament preveient els dificultats que ara són cada cop més evidents. Aquesta situació és ara més complexa, perquè s’hi sumen les retallades que ens arriben d’altres administracions, com la reducció importantíssima de la participació en els tributs de l’Estat o les competències de la Generalitat que recauen en l’Ajuntament quan no toca. És per això que caldrà treballar plantejant ajustos necessaris, preservant per damunt de tot la prestació dels serveis socials bàsics i les mesures de d’impuls a l’economia i el dinamisme econòmic.

Tot i això, som optimistes. Tenim clar quins són els nous reptes que la ciutat ens reclama, els reptes per potenciar Tarragona com a ciutat capital, cohesionada, que esdevingui un veritable motor econòmic, que fomenti la recerca i la innovació i que faci de la cultura i de l’educació dos pilars socials. Tot això assolint quotes de qualitat de vida que ens situïn com a referent de l’estil de vida mediterrani i amb una gestió eficient i participativa de l’Ajuntament, que ha de seguir treballant amb criteris de proximitat i transparència com la ciutadania reclama.

Aquests reptes són de tots, són els objectius fixats en el pla estratègic Tarragona 2022, fet des del consens i exemple del que ha de ser aquesta nova etapa. La societat espera que treballem amb seny, generositat, capacitat de diàleg i consens, alçada de mires i humilitat. I que ho fem deixant de banda els interessos de partit .

Són temps difícils, no pas per l’aritmètica del resultat electoral, si no perquè el context és encara méx complex i per tant la ciutadania espera molt més de nosaltres, ens requereix que posem Tarragona per damunt de tot. I aquest és el compromís de l’alcalde Ballesteros i de tot el seu equip.

 

Begoña Floria, tinent d’alcalde i portaveu del Govern de Tarragona

 

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales