>Tarragona capital, és de sentit comú

>

La proposta de llei de Vegueries es va aprovar ahir al Consell de Govern de la Generalitat i va passar el que havia de passar per sentit comú, que la capitalitat de Tarragona queda reflectida, no diré que de forma clara, però sí sense cap mena de dubte. Les formes no han estat les millors i segueixo pensant que ens podíem haver estalviat tot aquest debat si des d’un principi no s’haguessin obert debats incongruents, inexplicables i que circumstàncies normals em semblarien estèrils. Lamentablement, es va instal.lar el dubte i amb ell… la necessitat de defensar allò que per present, per passat i per futur ens pertoca com a ciutat.
Segueixo sense entendre perquè es manté el nom del Camp de Tarragona tal qual. Tot i això, queda una llarga tramitació parlamentària en la que de nou s’imposarà el sentit comú i estic segura que es treballarà mirant el tant desitjat consens territorial.

No s’ha fet bé això de portar la llei de Vegueries de la forma en que s’ha portat i en el moment en que s’ha portat. En qualsevol cas, ja no cal donar-hi més voltes. Ara la tenim damunt la taula, en aquest cas el Parlament, i els grups polítics (tots) hauran de dedicar-hi temps i esforços per fer prevaldre el sentit comú.

Mentrestant, en cap cas oblido (oblidem des del Grup Municipal del PSC a Tarragona) que hi ha molta feina a fer en molts altres àmbits, tasques a treballar des de punt de vista municipal i també territorial en les quals tots hem d’esmerçar els majors esforços perquè són temps difícils i calen polítiques fermes i decidides.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales