>Tarragona avança, el Govern treballa

>

(Article publicat al Més Tarragona. Dilluns 11 d’agost de 2008)

Inicio la redacció d’aquest article asseguda al despatx de l’Ajuntament en un moment en que més de mitja ciutat i, segurament, una gran majoria de tarragonins i tarragonines gaudeixen d’un descans merescut durant tot el curs laboral. Agost, és el mes vacacional per definició. Tot i això, el Govern Municipal segueix treballant, sense pausa perquè Tarragona avança dia a dia, sense mirar el calendari perquè per hem recuperat temps perdut en molts àmbits i encara ho hem de fer més, impulsant a l’hora els projectes nous que ja comencen a materialitzar-se.

És el cas de la brigada d’intervenció ràpida, que es va posar en marxa el 29 de juliol i que ja ha dut a terme més d’una seixantena d’actuacions i un centenar de trucades. Aquest és un servei, novedòs a Tarragona, que complementa l’excel·lent treball que du a terme la brigada municipal, i que incidirà directament en la millora del manteniment de la ciutat. Per tant, ens permetrà resoldre aquelles petites coses (allò que sempre anomenem micropolítica) que afecten la gent en la seva quotidianitat, el que fa que Tarragona estigui més endreçada, quelcom que també és imatge de ciutat.

Tarragona ho és tot, cada barri és important, els socialistes ho tenim molt clar des de sempre i és una de les aportacions que transmès amb més força al Govern Municipal de Progrés. En les darreres setmanes hem tingut exemples que corroboren la línia d’acció que estem duent a terme en aquest sentit, com és l’enderroc del bloc de Riba i Garcia, focus històric de conflictes i problemes socials, i la inauguració de l’oficina del Pla Integral i de serveis socials al barri de Camp Clar, amb instal·lacions que dignificaran un entorn que ha estat històricament molt oblidat.
La micropolítica i l’acció a tots els barris, resolent problemes que eren històrics, ha ocupat i ocupa el Govern Municipal, i molt! L’important del tema, és que en paral·lel estem desenvolupant i planificant grans projectes que definiran la ciutat dels propers anys. Un dels fets que ha estat molt important en aquest sentit l’acte de lliurament, el 8 de juliol, de les claus de l’antiga fàbrica de Tabacalera a l’Ajuntament de Tarragona. Aquest equipament serà emblemàtic per la ciutat i un pols d’activitat que engrescarà generacions i generacions. És la recuperació del patrimoni de la ciutat com a un element actiu, de futur, dinamitzador. Com també ho serà, encara que de forma diferent, el Pont del Diable i el seu entorn. També durant el juliol, en concret el dia 22, l’Ajuntament de Tarragona va signar amb el Ministeri de Foment el conveni per a la seva recuperació

També ha estat un estiu polèmic en algunes qüestions, com al inexplicable polèmica oberta per CiU i PP al voltant dels Jocs del Mediterrani. D’aquesta qüestió ja s’ha parlat molt i extensament i lamentablement pot posar en perill una candidatura que, a igual que la de Tarragona, Capital Cultural 2016, és fonamental per la ciutat com a element de projecció, creixement econòmic i oportunitats socials i culturals. Recuperar el consens en el projecte dels Jocs del Mediterrani és fonamental, estic segura que tots estem d’acord.

Ha estat doncs, un estiu de feina, on el Govern Municipal no ha frenat la forta dinàmica de treball iniciada des de l’inici del mandat. Tarragona avança!

Begoña Floria
Portaveu del Grup Municipal Socialista

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales

2 thoughts on “>Tarragona avança, el Govern treballa

 1. Anonymous says:

  >JO crec que es cert Bego, segurament alguns per partidisme politic buscan algun puntet per fer un forat, ara, a mi sempre m´han ensenyat que cuant hi ha una poma podrida al cistell s´ha de treure el mes aviat possible, sino contamina tot el sistells i el projecte i crec sincerament que hi han proves de podrit. Eduard

 2. El Capità Tarragona says:

  >Hola Bego,

  Però que en penses de l’affaire RIGAU?

  no demano l’opinió de la portveu del PSOE a l’ajuntament, ni la d’una regidora, demano la teva opinió com a Tarragonina.

  GRACIES!!

  PD: no crec que sigui una pegunta tgendenciosa que (segons vas dir un dia) no mereixi una resposta.

Comments are closed.