>Tarragona, amb Europa

>

Dilluns es presenta a Tarragona el llibre 30 anys d’ajuntaments democràtics a una mirada a tres dècades de llibertats des del punt de vista del municipalisme local. Durant la roda de premsa, ahir, vam recordar el que significava no anar a votar, la incapacitat de poder decidir els nostres representants polítics. I vam coincidir que cal fer pedagogia de la importància d’exercir aquest dret fonamental.
Aquest dret l’hem d’exercir també a Europa. Tarragona s’hi juga molt en aquestes eleccions. Com va explicar la nostra candidata, Sandra Ramos, “Al Camp de Tarragona, gràcies a la bona feina tant per la Generalitat com pel Govern de l’Estat, hem aconseguit que la Comissió Europea reconegui com a prioritari el Corredor del Mediterrani, una línia vital per a nosaltres, dins de la xarxa europea del transport”. Tant ella com Maria Badia, la cap de llista del PSC, han posat de rellevància aquests dies el paper clau que jugarà el Corredor del Mediterrani que ens permetrà connectar el Camp de Tarragona amb el llevant peninsular i la frontera francesa, amb el que això suposa d’oportunitats, per exemple, pel Port de Tarragona i l’aeroport de Reus. Les infraestructures són, doncs, un aspecte concret que podem apreciar fàcilment per valorar el que ens hi juguem a Europa, però ens hi juguem molt més. Hem d’avançar cap a una Europa més social per sortir de la crisi i regular els mercats, per lluitar contra l’atur, per invertir en energies renovables, per enfortir els serveis públics i per impulsar la recerca i la investigació.
El 7 de juny, tenim una responsabilitat…exercim-la!

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales