>Tarragona 2017, anem per feina!

>

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i el regidor d’Esports, José Cosano, acaben d’explicar en roda de premsa fa uns minuts el full de ruta per perfeccionar els mecanismes de control i una major presència de l’Ajuntament en la candidatura Tarragona Jocs del Mediterrani 2017.

Les mesures concretes anunciades han estat: constitució d’una comissió de seguiment municipal (que ja estava prevista amb el conveni de l’Ajuntament i que s’ampliarà), nomenament d’un gerent vinculat a l’estructura municipal que (Ramon Cuadrat del Patronat Municipal d’Esports) i l’execució de l’auditoria ja anunciada fa dies per fiscalitzar l’aportació municipal a l’Associació Tarragona 2017 per tirar endavant la candidatura.

L’alcalde ha recordat que mai l’oposició ha fet cap pregunta formal sobre la candidatura, tampoc a la junta de portaveus del dia 20 d’agost, i que han parlat sempre de rumors sense presentar cap denúncia ni demostrar cap irregularitat. Les valoracions ètiques i estètiques són sempre molt perilloses. Així mateix ha recordant que en el marc de les actuacions fetes per la candidatura i que poden generar dubte hi ha l’adjudicació de tasques a l’empresa d’un amic del president, però també encarregar la loteria de Nadal a la sogra del vicepresident Raül Font (CiU) i l’adjudicació de contractes per materials de merchandasing i l’oficina mòbil a empreses contractades mitjançant el vicepresident Lluís Pagés (PP). La de l’oficina mòbil és d’un conegut militant del Partit Popular.

L’alcalde ha insistit, doncs, que en el pla de l’ètica i l’estètica hi ha moltes qüestions que poden generar dubtes si es vol anar per aquesta via i jugar al PIM, PAM, PUM amb una moral hipòcrita o relativa perjudica els interessos de la ciutat.

Per tant, el que cal és tranquil.litat, aplicar les mesures anunciades avui per millorar els mecanismes de control des de l’Ajuntament i fugir de l’espiral de confusió generada actualment pels comentaris que s’han fet i anar per feina.

Cal unitat en defensa de la candidatura i entre tots hem de treballar per assolir-la.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales