>TarracoTIC….tothom està convidat!!!!

>Dijous, divendres i dissabte tindrà lloc al Palau de Fires i Congressos la TarracoTIC 08, un esdeveniment que, entre altres coses, permetrà:

 1. Poder visitar una landparty amb voluntaris que faran una explicació guiada sense destorbar els jugadors.
 2. Poder jugar a una video consola amb jugadors del Nàstic, CBT, ADT i Volei Sant Pere i Sant Pau. En paral.lel hi haurà instal.lat un futbolí gegant.
 3. Disfrutar de xerrades molt interessants sobre diferents qüestions d’actualitat en el món de les tecnologies de la informació.
 4. Participar amb un cine forum molt interessant sobre la seguretat informàtica. La peli, Conspiración en la Red.
 5. Veure una exposició d’andròmines d’aquelles que pensem que són de la pre historia i que fa dos dies que les teniem a casa…com les disqueteres!!!

En fi….que us espero a tots i totes i que de ben segur us ho passareu genial.

Per més informació:

El programa de la Ciberàgora (entrada gratuïta):

 • dijous 11 de setembre
  18:00-21:00 – Cinefòrum Ponents: Carles Basteiro, Luis Calero, Lluis Arinyo, Jose Luis Santos González, Rubén Mora Fernández Emissió de la pel·lícula Conspiración en la red de Peter Howitt i taula rodona amb diversos ponents especialitzats en seguretat informàtica i domini públic que ens comentaran el seu punt de vista des dels seus respectius perfils professionals
 • divendres 12 de setembre
  09:30-11:30 – Dominis Ponents: Jordi Izaguirre, Pedro GarciaPonències sobre formes d’accedir al web, dominis i iniciatives governamentals i/o ciutadanes de fer als ciutadans visibles a Internet. Es realitzarà un taller de com donar d’alta un SocialDns i els assistents gaudiran de descomptes en dominis .cat
  12:00-13:00 – Empresa i tecnologia Ponents: Albert Riba, Carlos Blanco, Fernando SanmartinDiferents visions i experiències de com crear empreses o proposar iniciatives tecnològiques en les empreses, i com aquestes reverteixen en la societat. La tecnologia cada cop més accessible, al servei de les empreses, clients cada cop més informats, nous dispositius…
  16:00-18:00 – Web 2.0Ponents: Juan Holgado, Guillermo Morales, Luis SalvadorLes xarxes socials a Internet o la denominada Web 2.0 està canviant les relacions entre les persones i les empreses. L’ús massiu d’Internet ha propiciat que els usuaris prenguin el control sobre l’opinió de productes i serveis, variant la forma que les empreses arriben als seus clients. Els mitjans tradicionals de comunicació s’estan veient alterats, ja que els “antics” canals com la premsa o televisió, ja no són tan efectius: l’audiència està a Internet, i no sol mira, sinó que participa i és cada vegada més exigent. Així mateix la societat, les empreses i les administracions públiques han d’adaptar-se a aquesta nova realitat.
 • dissabte 13 de setembre
  09:30-11:30 – Simuladors socials Ponents: Marcos Gallardo Urbano, Enric Sucarrats, ponent per concretarSempre s’ha dit que la realitat supera la ficció. Estem en un moment que potser ja no és així. Veurem diferents aplicacions de simuladors socials a Internet. Potser la clau de l’èxit es troba en què tracten de reproduir la vida real, de manera que tothom pot dissenyar al seu gust una vida, empresa i la seva societat virtual (amb treball, relacions personals, amics …)
  12:00-13:00 – Educació o tecnologia Ponents: ponents per concretarLes tecnologies també poden estar al servei de la educació. Veure’m diferents aplicacions tecnològiques que milloren l’experiència educacional i proporcionen eines per l’autoaprenentatge. Es realitzarà un taller d’iniciació a la plataforma Moodle.
  16:00-18:00 – Blogs Ponents: Marc Vidal, Ramon Costa, Juan Carlos Bonache, Javer Pedreira “Wicho”Normalment, llegim el que escriuen. En aquesta taula rodona, els veurem i els escoltarem, i ens explicaran per què i com es dediquen a escriure blocs. Hi haurà un taller de com crear i començar a fer servir un bloc de Tinet i els assistents podran gaudir d’un bloc gratuït a Tinet.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales