>TACOAL, un exemple de vertebració i de col.laboració territorial

>

Foto de grup just constituït el consorci Tacoal
És un nom estrany, TACOAL, per un consorci televisiu, però l’important no és el nom sinó el que significa que avui s’hagi posat finalment en marxa després de molts anys de debats, reunions, dubtes i anàlisi. Avui ha estat un dia important. Set municipis, Tarragona, Valls, Salou, Vila-seca, Torredembarra, Montblanc i Constantí, han posat en marxa el consorci que farà possible que, a final del 2009, les comarques del Tarragonès, Conca de Barberà i Alt Camp disposin de la primera televisió pública local de la seva història.

Local, per diferenciar-la de l’estatal i de la nacional, però no serà municipal sinó supracomarcal, pero a la vegada amb clara vocació de donar servei a cadascun dels Ajuntaments en tot el que té a veure amb les eïnes audiovisuals d’informació a la ciutadania. El consorci TACOAL i el canal que es posarà en marxa ha de ser un element de vertebració de territori, de generació d’identitat, de vocació d’impulsar un organisme amb vocació de servei públic.

Com han dit els alcaldes, hi ha molts dubtes encara i cal molta prudència en el camí, però era imprescindible iniciar-lo. La constitució avui del consorci ha estat un exemple, a més, de col·laboració entre municipis diversos i amb diferents sensibilitats en el Camp de Tarragona. Hem de sumar tots per fer d’aquest territori un espai amb encara major projecció, més i millor qualitat de vida i que pugui desenvolupar el seu potencial econòmic.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales