Sr. Fernández, denunciï ara o calli per sempre

Article publicat al diari Més Tarragona

Estem immersos en la precampanya de cara a les municipals del 22 de maig i en aquests dies de propostes i confrontació de projectes seria bo contribuir a un debat que afavoreixi la participació i posi en valor la importància de la política en la gestió col·lectiva dels interessos generals. Per això em preocupen algunes actituds, com la del Partit Popular, que a nivell general i també a Tarragona està utilitzant qüestions com la immigració, la pobresa o l’atur com a arma electoral, sense criteris constructius, tan sols per destruir el rival.

Fa pocs dies en una tertúlia radiofònica, en candidat Popular, Alejandro Fernández, va deixar caure que en campanya trauria suposades “evidències” del que el va denominar “tracte de favor” a estrangers en temes de subvencions o adjudicació d’ajudes. Ho va comentar de forma difusa, deixant el dubte i amb una vetllada amenaça d’usar-ho com a estratègia electoral en els debats entre els candidats durant la campanya, al maig. Malgrat els meus requeriments al fet que digués que parlava, el candidat del PP es va negar dient que ja arribaria el moment i que ja trauria “papers quan toqui”. Per tant, va deixar el dubte, donant motiu a la confusió i, per tant, a generar rebuig contra un col·lectiu, “els de fora” amb una actitud que políticament, em sembla totalment irresponsable.


De fet, fa uns mesos, el sr. Fernández va fer el mateix amb l’existència de barraques a la llera del riu Francolí. Fa més de deu anys que existeixen. ¡Són barraques que han sigut responsabilitat durant vuit anys del sr. Fernández! Per això és una actitud encara més cínica el voler tirar la culpa a l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros. En qualsevol cas, suposem que hagués estat un tema recent no controlat. El sr. Fernández és regidor de l’Ajuntament i el que hauria d’haver fet responsablement és avisar als Serveis Socials de l’Ajuntament perquè actuessin. Lamentablement, al candidat del PP només volia les barraques sortir en una foto i atacar el Govern municipal. L’importa més la seva carrera política que atendre la ciutadania que pateix.


En aquests moments, sembla que el candidat del Partit Popular vol usar les mateixes tàctiques en campanya electoral. Sembla ser que en lloc de denunciar aquelles irregularitats que, d’existir, haurien de ser corregides immediatament, prefereix amargar-les durant dos mesos, per usar-les com a artilleria i arma electoral el campanya.


El sr. Alejandro Fernández, amb aspiracions a fer carrera a Madrid, té una actitud que no crec ni que els seus superiors avalessin. El candidat del PP ha adoptat una estratègia clara, “quan pitjor vagi Tarragona, millor em va la meva carrera política”. I haig de recordar-li al candidat del Partit Popular que en política no tot val.


Com a Ajuntament, mai s’ha atorgat cap privilegi per a un ciutadà en funció del seu origen durant el mandat de l’alcalde Ballesteros. Sembrar dubtes sobre aquests temes per usar la immigració com a arma electoral és propi d’un tipus de política que busca la divisió social i no l’interès públic. Si pensés realment en la gent, el candidat del PP ja hauria denunciat a qui toca aquestes “presumptes” irregularitats per corregir-les. Lamentablement, només li importa la seva carrera política i usarà tota l’artilleria per pujar, sigui o no ètic. I jo dic. Sr. Fernández, com a regidor i com a polític, si té alguna cosa que denunciar faci-ho ara o calli per sempre!

Begoña Floria
Portaveu del Grup Municipal Socialista

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales