Sobre les fogueres al Bosc de la Marquesa i el valor d’estimar el nostre patrimoni

bosc

Reflexionant aquesta setmana sobre el concepte de Marca Ciutat i la seva aplicació a Tarragona, arran de la presentació del seminari que amb el mateix nom acollirem com a ciutat l’octubre vinent, comentava amb el seu director, Pau Canaleta, que un dels valors més espectaculars que té Tarragona és la seva anella verda i els 6,5 km de platges algunes d’elles amb paratges espectaculars com les del bosc de la Marquesa. Cuidar aquests espais, estimar-los, voler que quedi el màxim de preservats és obligació col·lectiva i em sap greu que de vegades, com ahir a la nit, hi hagi gent que no entén aquesta responsabilitat i que en defensa d’una llibertat mal entesa posa aquests paisatges en perill de forma absolutament irresponsable.

Em refereixo a les malaguanyades revetlles particulars a la platja, amb fogueres il·legals dutes a terme per grups de persones que, des del meu punt de vista, ni s’estimen ni valoren la ciutat i els seus paisatges. De fet, ahir a la nit la Guàrdia Urbana de Tarragona va estructurar un dispositiu especial que va funcionar realment bé i van poder aturar cinc d’aquests focs a la Cala Fonda (també coneguda com platja Waikiki) i una altra la Roca Plana.

Vull felicitar des d’aquí la tasca dels agents que van intervenir i també dels que van treballar aquesta nit tan complexe, on també es va produir un incendi per causes desconegudes que va afectar la caseta de la Creu Roja a Tamarit, una autèntica pena. He de dir que no m’agrada el model que algunes formacions polítiques defensen reclamant un policia darrera de cada persona, ni tampoc la tolerància en excés a les accions incíviques que afecten la nostra societat. Ha d’haver un punt mig i en aquest estem treballant des del Govern de l’Ajuntament de Tarragona. El resultat de les actuacions de la Guàrdia Urbana d’ahir a la nit n’és un exemple.

Dit això, vull aprofitar aquest article per reivindicar de nou més estima pel nostre patrimoni natural. Tarragona en té molt, moltíssim. Les dues platges que van patir ahir l’impacte negatiu de les fogueres il·legals tenen, juntament amb Cala Jovera, diversos guardons de reconeixement com a platges verges del litoral de Tarragona per Ecologistes en Acció. Aquesta zona, juntament amb el Bosc de la Marquesa, és una meravella al Mediterrani, i és dins del nostre municipi, Tarragona. Ens hem de sentir orgullosos del que tenim i fer-ho nostre. I això vol dir estimar-ho i cuidar-ho.

Bona diada de Sant Joan per tothom i si no sabeu que fer, aprofiteu per donar un tomb aquesta tarda pel camí de ronda del litoral tarragoní, té racons espectaculars.

 

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales