#sensetuteles. Crit unànim contra la nova llei de l’avortament

La nova Llei de l’Avortament impulsada pel Govern del PP a Madrid és un sense sentit que ens situa a la cua dels països d’Europa en drets. S’ha escrit molt sobre el perquè no podem acceptar una llei com aquesta i cal seguir lluitant perquè es retiri.

Aquest 8 de març, el Dia de la Dona, serà una gran convocatòria reivindicativa per exigir la retirada d’aquesta llei. Dimarts dia 4, a Tarragona, també volem dur a terme un acte simbòlic que sumi a aquest clam, en aquest cas un esdeveniment protagonitzat per dones electes que al llarg d’aquests 30 anys de democràcia hem exercit de regidores, diputades, parlamentàries, senadores o alcaldesses decidint i vetllant per projectes col·lectius i que, en canvi, se’ns nega poder exercir autònomament en una decisió íntima com és un avortament. Aquest acte el vam impulsar fa uns dies Victoria Forns, portaveu del grup municipal de CiU, Arga Sentís, portaveu del grup municipal d’ ICV-EUiA, i jo mateixa, portaveu del PSC a l’Ajuntament de Tarragona.

L’acte reivindicatiu és dimarts, a les 19.00 hores, a la porta de l’Ajuntament de Tarragona on es llegirà el manifest que adjunto en aquest post i que és molt clarificador.

També hem obert una causa a Change.org per exigir al ministre Gallardon la retirada de la llei. Pots signar a: http://www.change.org/es/peticiones/alberto-ruiz-gallard%C3%B3n-retirada-de-la-reforma-de-la-ley-del-aborto-retirada-de-la-reforma-de-la-llei-de-l-avortament

MANIFEST:

#sensetuteles

Nosaltres, que som o hem estat regidores o diputades, i que representem o hem representat els nostres conciutadans i les nostres conciutadanes a les institucions democràtiques manifestem:

Que l’admissió a tràmit del projecte de Llei de l’avortament aprovada pel Partit Popular suposa un retrocés intolerable en els drets reproductius i sexuals.  La limitació de les possibilitats d’interrompre legalment l’embaràs comportarà situacions dramàtiques per a moltes dones, especialment per a les que no disposin de recursos econòmics,  i provocarà un retorn a la clandestinitat, amb tots els riscos que això implica.

Denunciem que aquesta  reforma suposa un atac frontal a l’autonomia i a la capacitat de decidir de les dones i  la seva denigració social i legal, perquè sotmet la seva lliure decisió a tuteles externes.

Les dones podem ser regidores, podem ser diputades, senadores, alcaldesses, ministres i presidentes del govern, però per decidir sobre una cosa tan íntima i personal com la pròpia maternitat aquesta llei ens obliga a passar pel filtre de terceres persones,sotmet la nostra voluntat al criteri de polítics, metges, psiquiatres i altres experts, i ens tracta com a  menors d’edat que necessiten ser protegides i tutelades.

Si els drets de les dones són menystinguts i considerats com a secundaris, tota la societat pateix una degradació dels principis democràtics de la igualtat entre homes i dones. Per això sabem que els homes demòcrates estan al nostre costat i en la mateixa lluita, perquè aquesta retallada de drets afecta la qualitat democràtica de tota la societat.

Com a dones electes, com a ciutadanes lliures i compromeses en la construcció d’una societat sense discriminació per raó de gènere, defensem la llibertat de decisió de les dones en tots els àmbits de la vida sense tuteles mèdiques, judicials ni socials.

El consens polític, i sobretot el social, és clau. No es pot permetre que cap govern modifiqui una llei tan important com aquesta, i més fent-ho des de la improvisació, sense garantir cap consens social i polític

Per tot això, exigim la retirada d’aquest projecte de llei i instem els poders públics a eliminar totes les formes de discriminació cap a les dones.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales