>Sensacions polítiques de la setmana: té CiU una bareta màgica?

>

SATISFACCIÓ. Fa vint mesos que ens trobem en un procés de reformulació del paper dels Centres Cívics de Tarragona, amb l’objectiu (ja molt avançat) de modificar el seu caràcter més assistencialista per una xarxa d’acció comunitària dinàmica i participativa. Estem en el procés de revisió dels estatuts, que daten del 1988, i també celebrem enguany el 20 aniversari del primer centre cívic de Tarragona, el de Torreforta. M’acaben d’arribar a la taula les darreres dades que indiquen que l’any passat van haver 288.548 usuaris. Quasi res!

TRANQUIL·LITAT. La pressió fiscal a Tarragona ha baixat un 19 per cent des que governa el PSC i ERC. La dada la va donar el tinent d’alcalde d’Hisenda, Pau Pérez, en el darrer plenari i constata el que portem dient des de fa mesos: CiU i PP menteixen quan diuen que han pujat els impostos. La veritat és que es de tots conegut que ambdós partit tenen per costum dir una mentida moltes vegades fins que sembli una veritat….i és per això que la dada em dona tranquil·litat perquè constata el que ja sabíem d’una forma més objectivable.

INCREDULITAT. La crisi econòmica genera situacions complexes i difícils a moltes famílies i és per això que em sembla especialment greu que s’utilitzi aquest tema amb visions tacticistes com va fer ahir CiU amb vuit mocions sobre el tema en el plenari municipal. El Govern segueix treballant de forma realista, sèrie i amb mesures realitzables. S’ha presentat un pla d’estalvi intern per poder comptar a final de 2009 amb 2,7 milions d’euros per fer front a les necessitats de despesa en qüestions prioritàries. La situació és incerta, ho sabem. Per aquest motiu fugim de solucions “màgiques” i apostem pel realisme davant la ciutadania.

RESIGNACIÓ.
Davant les conseqüències que té per la ciutat la lacra del “bony” del pàrquing de Jaume I. Ara, el fiscal ha arxivat la denuncia de l’Empresa Municipal de Transports referent a les greus acusacions que va fer el gerent d’Alem l’estiu de l’any passat. Tot i això, continua la investigació amb la comissió tècnica municipal per saber perquè es va SEXTUPLICAR el pressupost i s’han perdut 25,7 milions d’euros que ja no es recuperaran i que els tarragonins haurem de pagar. També es manté el complex litigi judicial per recuperar la concessió de l’aparcament i poder dur a terme un nou projecte.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales