>Sensacions polítiques de la setmana (pau i política en majúscules)

>

Responsabilitat, en l’aprovació d’un nou paquet de projectes per prestar-les al fons d’inversió local de l’Estat i que ja sumen 48 actuacions, que donaran feina a més de 300 persones en un moment realment complexe per l’economia de les families i que no te pinta de millorar en els pròxims mesos. Aquesta mesura permetrà, a més, posar al dia molts serveis de la ciutat d’aquells que ajuden a tenir la ciutat més endreçada i amb espais públics de millor qualitat: asafaltat, arranjaments de les zones de parcs infantils, eliminació de barreres arquitectòniques, etc…

Convenciment, del fet que com diu l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, la política té més sentit que mai. En un moment en que, com comentava en el punt anterior, la situació econòmica és realment complexe la força de les institucions, les polítiques públiques, són la única garantia de poder mitigar les conseqüències de la crisi i buscar solucions possibles. I més concretament les polítiques públiques progressistes, perquè malgrat la crisi no es retallaran mesures socials. Zapatero ho ha deixat molt clar a nivell estatal, el president Montilla i a la Generalitat i l’alcalde Ballesteros a Tarragona.

Tristor
, per la forma en que es va desenvolupar la concentració de dissabte arran del conflicte d’orient mitjà. Xavier Sabaté ho explica molt clarament en el seu bloc, Assistir a les manifestacions per la pau a Gaza és una excel.lent acció cívica aquests dies. Per això els socialistes ho vàrem fer ahir a Tarragona com a d’altres parts del país. L’ús de la violència és absolutament rebutjable com ho són totes les accions armades, terroristes i qualsevol que utilitzi la força i que produeixi els patiments i el vessament de sang que veiem aquests dies.
Per això lamentem que hi hagi qui s’entesti en fer un ús partidari, en cremar banderes, en cridar al suport a la lluita armada de l’altra part en conflicte, en demanar la derogació de les decisions de l’ONU de fa seixanta anys. (segueix)

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales