>Sensacions polítiques de la setmana: mirant més ellà del demà mateix

>

Confiança. Un dels aspectes que més m’agraden de la meva feina com a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona és poder treballar en dos nivells molt diferents, en el del dia a dia i en el del mitjà i llarg termini. Resoldre les qüestions urgents sempre és importants, però contribuir a generar canvis i projectes que millorin Tarragona amb la mirada posada en el futur, em resulta altament motivador. És en aquest sentit que estic especialment contenta en el procés que estem duent a terme dins del propi Ajuntament per tal de modernitzar la seva estructura i poder assolir un millor servei als ciutadà (que d’això es tracta, sens dubte). I dins d’aquest objectiu, iniciarem en breu també els treballs per dur a terme un pla director de participació ciutadana que ens ajudi a posar ordre en tots els mecanismes que ja tenim de proximitat i a la vegada crear-ne nous canals per poder copsar millor la opinió de la ciutadania. És el camí cap a la democràcia deliberativa, que no substitueix en cap cas la representativa, però atorga molta més qualitat a la gestió municipal perquè permet (a qui tenim la responsabilitat de decidir) millorar criteri.

La gran diferència entre l’administració municipal del segle XX i la del segle XXI rau precisament en aquests aspectes. Hem de tenir en compte que hem de situar el ciutadà al centre, hem d’estar al seu servei. I no el ciutadà al servei de l’administració. Determinades dinàmiques i els peatges propis de les dinàmiques estructurals de l’organització municipal fan que aquest sigui un procés de canvi lent, però necessari. I en això estem.

Desencís. Amb el que ha passat a Salou. No entenc la moció de censura. I especialment no entenc dues postures tan radicalment diferents d’un propi partit, CiU, a nivell local i a nivell nacional. Xavier Sabaté i Joan Ruiz n’han parlat d’aquest tema abastament.


Satisfacció. Per com avança el projecte del Club dels Tarraconins. Seguim amb l’esperit de fomentar valors com el gust per la cultura i la creació. En aquest sentit aquesta mateixa setmana hem presentat el concurs de còmics “Tarraconins al rescat” que el durem a terme amb col·laboració dels organitzadors de la Setmana del Còmic i l’associació Ariadna.

Sorpresa. Per l’aparició d’una nova pedrera romana a la Móra, que ha estat una troballa molt important des del punt de vista arqueològic. Aquest fet em recorda a com estem posant en valor el nostre patrimoni, amb obres importants a la Muralla i el Pont del Diable. Malgrat tot queden qüestions importants per solucionar com el lamentable estat del Teatre Romà (en aquest cas per part de la Generalitat que n’és la propietària)

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales