>Sensacions polítiques de la setmana (Confirmant raons i recuperant memòria)

>

Emoció. Per l’homenatge a Josep Maria Recasens, historiador i primer alcalde de la ciutat després de l’establiment de la democràcia el 1979 que ha rebut el títol de Fill Predilecte de la Ciutat de Tarragona. Va ser un acte molt emotiu, on l’alcalde Ballesteros i el company de govern Joan Sanahujes, van recordar que Recasens va ser un alcalde “bo i honest”. El lliurament de la distinció es va fer, a més, just un dia abans que Recasens complís 91 anys. Com diu qui fou regidor amb ell i actualment Delegat del Govern i primer secretari de la Federació del PSC, Xavier Sabaté, va ser un Acte de Justícia. També podeu llegir més sobre el tema al bloc del diputat i secretari d’organtizació Joan Ruiz, qui va ser el seu secretari en aquella etapa.

Satisfacció. Mirant enrera, revisant la meva pròpia vida professional, recordo com l’autopista AP-7 ha estat protagonista de milers dels meus escrits, especialment en la meva època de redactora de la La Vanguardia, per destacar colapses, cues, emprenyades i demés durant anys i panys en el coll d’ampolla entre El Vendrell i Salou. Mirant enrera, confirmo també com desde fa quinze anys es prometien solucions diverses i com des del territori, des de Tarragona, es reclamava una i altre vegada el tercer carril. Mirant enrera, puc ratificar el que els socialistes sempre hem dit: per primera vegada en décades, comencen a fer-se realitat les infraestructures que el Camp de Tarragona necessita. En aquest sentit, és una gran notícia la posada en marxa de l’amplicació de la capacitat de l’autopista en aquest tram. Cues hi hauran, però serà l’excepció, no la norma.

Responsabilitat. L’Ajuntament de Tarragona segueix treballant per reduir els efectes de la crisi a la nostra ciutat en aquells col.lectius que més la pateixen. Aquesta setmana s’ha dut a terme una de les habituals reunions de coordinació de la tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Victoria Pelegrin, amb organitzacions socials que treballen en l’àmbit social (Creu Roja, Càritas, Fundació Bona Nit,…) per tal de millorar l’atenció i optimitzar els recursos disponibles.
Alegria. La companya de Govern d’ERC, Rosa Rosell, estava especialment contenta dimecres per la inauguració de la la rehabilitació i museïtzació del refugi antiaeri que es va construir a sota de l’Ajuntament de Tarragona durant la Guerra Civil. Rosa i el seu equip han recuperat la memòria col.lectiva dels tarragonins en un espai on el visitant podrà sentir el soroll que produïen els bombardejos que van tenir lloc durant el conflicte. S’hi ha inclòs un audiovisual que explica la història dels atacs aeris a la ciutat a través del testimoni del meu estimat Pere Godall. El músic i compositor tarragoní recorda perfectament que sentia quan queien les bombes sobre la ciutat. I ens regala en aquest vídeo una part de la seva memòria perquè tots nosaltres i qui vingui darrera nostre no oblidin mai quines són les conseqüències d’una guerra fraticida.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales