Sant Magí és fa un lloc al calendari festiu català

Sis dies de festa, 200 actes i una altíssima participació. Aquest és el balanç d’un Sant Magí marcat pel civisme i per una farcida programació on el protagonisme estava repartit entre els actes tradicionals amb les entitats culturals al capdavant del Seguici i les colles castelleres i les propostes de les entitats, encapçalades per la iMAGInada, la Sindriada i el Festival de l’AMT. Em sento satisfeta d’un èxit compartit per qui ho han fet possible: els tècnics de Cultura i Festes i la ciutadania, perquè Sant Magí ha deixat de ser –a diferència d’anys anteriors– una festa prescindible al calendari festiu dels tarragonins. Des de l’àrea de Cultura i Festes estem treballant perquè el model festiu de Tarragona sigui un referent a Catalunya. I anem per bon camí.

La recuperació de la democràcia va portar a la celebració de les primeres eleccions municipals i això va implicar l’arribada al govern d’ajuntaments catalanistes i d’esquerres, com va ser el cas de Tarragona. La festa tornava al carrer després de la foscor de la dictadura. La nostra ciutat va renovar la festa major i el salt cap a la normalització de les festes i la recuperació de l’espai públic pels actes festius va ser un fet.

Han passat molts anys des d’aquell 1979 i Sant Magí i Santa Tecla han crescut en qualitat i quantitat. Però no n’hi ha prou. Volem més i amb aquest objectiu treballem els darrers anys. Volem que les festes majors de Tarragona siguin un dels referents festius catalans. I ho aconseguirem perquè tenim unes entitats potents i compromeses, actives i creatives que s’estimen la festa i perquè tenim un equip de tècnics engrescats i coneixedors com pocs d’unes festes que conjuguen a la perfecció l’equilibri necessari entre tradició i modernitat.

Begoña Floria
Consellera de Cultura i Festes

(Article Publicat a Més Tarragona dilluns 24 d’agost)

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales