Retallen en salut però pugen el sou a càrrecs de confiança. Lleig!

“Estic espantada. El que estic veient aquests dies a l’hospital Joan XXIII és increïble, no m’hagués pensat mai que pogués arribar veure quiròfans tancats, llits sense ocupar! No sé on arribarem!”. Aquest comentari és de dijous, d’ahir mateix, en una conversa aliena que per casualitat vaig sentir mentre participava en un acte social al marge de la meva activitat política. He de dir que em vaig quedar estorada. Perquè la persona que ho va comentar ho deia amb un sentiments de pena, d’impotència i de incredulitat tan profunds que fins i tot a mi em van commoure. Fa dies que dic que el que està passant al govern dels “millors” no té nom. La retallada de drets socials és tan dura que trigarem anys a recuperar-nos com a societat.

I el que més em dol és que aquesta retallada, justificada en una necessitat de “estrènyer el cinturó”, coincideix en el temps amb una pujada de sou dels càrrecs de confiança de les delegacions del Govern de la Generalitat, de les sis existents. Qui em coneix sap que mai n’he fet qüestió del que ha o no ha de cobrar un càrrec públic, perquè penso que fer demagògia amb els sous públics és molt fàcil. Però una cosa és dir que els polítics i els càrrecs de confiança cobren massa perquè sí, i una altra molt diferent veure com, objectivament, es pugen els sous de forma important (11.000 euros anuals de més) a sis persones que fa un mes i mig que estan nomenades en un moment en que el president de la Generalitat exhibeix retallades per arreu. No és el moment ni el lloc, i menys quan estem demanant a la resta de la societat un esforç important (injustificable pel que fa als serveis socials bàsics) generant alarmisme i por sobre el futur de centenars de famílies.

És una evidència que el Govern de CiU està privilegiant uns quants mentre retalla serveis a la gran majoria i als que més pateixen. Que li preguntin al personal sanitari de l’hospital Joan XXIII que es quedarà sense feina al juny perquè no renovaran contractes que els hi sembla que al responsable de l’oficina del Govern de la Generalitat li hagin pujat el sou. Lleig!

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales