>Remodelació del Govern pensant en els ciutadans

>

L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros formalitzarà en els propers dies la remodelació del cartipàs municipal amb diversos canvis de competències que tenen per objectiu millorar l’eficàcia de l’Ajuntament de cara a afrontar amb més garanties les demandes dels tarragonins i tarragonines de cara als dos anys que queden de mandat.

És una remodelació del govern duta a terme pensant en la ciutadania. Un ajust que permet afinar un rumb fixat fa vint mesos i que està generant canvis importantíssims a la ciutat. En aquests set cents dies, Tarragona ha fet un gir copernicà en molts temes: medi ambient, serveis socials, seguretat, etc…. La ciutat, ha despertat, s’ha connectat amb la seva gent, amb el món, amb el progrés, amb la qualitat de vida, amb la cultura. Queda molta feina per fer, això és evident, però tenim ja les bases per poder anar desenvolupant les diferents accions i objectius marcats en els propers mesos. I ho farem amb tranquil·litat, perquè tant PSC com ERC mantenim un pacte sòlid que ha donat pau política a la ciutat, acostumada a grans conflictes interns dins de l’ajuntament al final de la darrera legislatura.

La remodelació ha estat duta a terme en el marc de l’acord de govern amb ERC, amb tota la tranquil·litat política que cal. He de dir, en aquest sentit, que m’ha sorprès la reacció dels partits de l’oposició, CiU i PP, en el sentit que han fet servir la paraula crisi. Per mi, crisi és que tres regidors marxin a l’equip mixt, com va passar amb Maria Mercè Martorell, Agustí Mallol o Esteve Ortiz. O crisi és que un tinent d’alcalde d’Urbanisme hagi de dimitir, com va passar amb Àngel Fernández pel cas Terres Cavades. I crisi és la crispació i disputes internes habituals en els darrers anys del darrer mandat, on cada regidor tenia el seu propi regne de Taifes.

En definitiva, el Govern Municipal inicia una nova etapa. Tarragona avança.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales