Relat del primer cap de setmana de campanya… Hi ha de tot! Fins i tot una foto del Francisco Camps a Torreforta!

El cap de setmana s’ha acomiadat amb el ressò dels primers debats i cara a cara on el nostre candidat ho ha fet certament bé. Com recull el digital Delcamp.cat, certament en el debat del Col.legi de Periodistes es van evidenciar dos blocs, dreta i esquerra, amb una aliança explícita entre CiU i PP que va quedar especialment palesa davant la negativa de la candidata convergent a acceptar que governi la llista més votada, a preguntes de la directora del Punt, Carina Filella.

Del cara a cara del matí, a la Cadena Ser, cal destacar que el protagonisme el van tenir les retallades en serveis bàsics, com la salut. Sobre les formes, cal dir que l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros va fer un exercici molt generós per la seva part. Vull dir que segurament no va ser tot el contundent que hagués pogut ser, suposo que per evitar evidenciar una desigualtat que és molt gran i que tampoc calia “matxacar”, com es diria en un llenguatge més col·loquial. Crec que aquest gest l’honora. Un exemple d’aquesta desigualtat de nivell manifesta és la gran errada que va tenir la candidata Victòria Forns , quan va reconèixer que no sabia de qui era propietat Tabacalera.  Una persona que aspira a ser alcaldessa ha de saber sense dubtar que Tacabalera és municipal. Des del meu punt de vista és especialment greu, d’aquelles coses que són una errada garrafal en plena campanya.

El cap de setmana també ens deixa la nota divertida, amb l’aparició d’un cartell amb Francisco Camps a Torreforta. Assegura el candidat del PP (a qui li agrada que l’autondenominin Alejandro Ga Ga. Ell sabrà!) que ha estat una broma de mal gust. Estic segura que no li deu haver agradat pas que lliguin la seva imatge amb el candidat valencià, implicat en casos de corrupció greus. En qualsevol cas, ha estat una nota curiosa per l’anecdontari de campanya.

Respecte a la campanya del PSC, concretament, vam presentar dissabte el nou Espai de Diàleg. Ho vam fer amb un tweets&coffee que va ser més una trobada desvirtualitzada que una altra cosa, perquè al final vam piular poc per la pluja però vam compartir una bona estona xerrant. Això sí, l’alcalde va presentar les principals propostes per Tarragona pels propers quatre anys i també va anunciar que l’Espai de Diàleg serà un bon punt de trobada amb la ciutadania per aquests dies.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales