>Ple municipal: rescat de la concesió de Jaume I i arribem a 140.000 habitants

>

El ple de l’Ajuntament de Tarragona va aprovar ahir iniciar els tràmits pel rescat de la concessió administrativa de l’aparcament de Jaume I, la polèmica instal·lació de la Part Alta que ha estat l’herència més desgraciada que ens ha deixat el govern Nadal a la ciutat de Tarragona i que ha suposat llençar a la brossa 27,5 milions d’euros. Ara el “culebró” segueix”, cal recuperar la concessió que es va atorgar l’any 2002 a la Unió Temporal d’Empreses formada per Aparcaments Municipals de Tarragona i Sistemas Alem, ara en procés concursal, per tal de poder reformular, si el procés judicial ho permet, què fem allà i construir un pàrquing convencional que no costi més diners als tarragonins i tarragonines. Mentre, s’ultima la investigació interna sobre quines van estar les responsabilitats en la mala gestió d’aquest aparcament, que havia de ser intel·ligent i que ha estat un cúmul de despropòsits i pou econòmic sense fons. Sempre dic que tant de bo tingués rodes, perquè trauríem l’estructura d’allà on està, ràpidament.

En el plenari, també es va aprovar la revisió del padró municipal. Hem arribat pràcticament als 140.000 habitants, la qual cosa és una xifra important i que situa a Tarragona en aquell tamany, per a mi, ideal de ciutat mitjana, ben situada, amb molts serveis i bona qualitat de vida. El cert és que quan parlo a persones de fora de la meva ciutat sempre dic rient que “els romans ja sabien que es feien quan es van instal·lar aquí”…. La llum de Tarragona és fantàstica, el mar, el clima….Ens falten moltes coses, cal millorar equipaments, més connexions (sobretot ferroviàries perquè les viàries ja estan en marxa), potenciar la diversificació econòmica… Tot i això, viure a Tarragona és tot un privilegi, cada cop estic més convençuda.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales