>Petites fites que evidencien un gran canvi

>ARTICLE PUBLICAT AL DIARI MÉS TARRAGONA

Avui (ahir, pel lector) estic molt contenta. Ja sé que és un sentiment particular, individual, però sé que m’entendran i ho compartiran perquè l’origen és una fita col·lectiva, mèrit de molta gent perquè la prioritat política mai pot ser realitat sense el compromís dels cossos tècnics que ho duen a terme. Estic contenta (deia) perquè finalment, després de 20 anys, els centres cívics de Tarragona compten per primer cop a una publicació unitària, amb una imatge unificada, que recull totes les activitats que es duen a terme i amb un plànol d’on són, quelcom elemental i obvi però que fins ara havia estat oblidat: situar-los en un mapa.

És simplement una publicació, quelcom senzill, però en realitat és una gran fita. Un gest simbòlic que representa un pas de gegant en el canvi que volem donar a aquests equipaments de proximitat: passar de centres cívics amb una filosofia purament assistencial i oblidats de la ma de Déu, a infraestructures al servei de la ciutadania, amb un gran potencial de treball comunitari i que siguin espais de dinamització, trobada i iniciatives il·lusionats que facin ciutat, que facin Tarragona.

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, té molt clar que la proximitat és un dels elements fonamentals per tal de dur a terme el govern municipal. I dins la proximitat, els centres cívics són una de les eines claus per tal de dur a terme polítiques al costat dels ciutadans. Aquestes infraestructures acullen activitats organitzades de forma gratuïta com s’ha fet de sempre fins ara, tallers duts a terme per part de les organitzacions o entitats que hi col·laboren i, finalment, activitats que busquen nous públics que ara mateix són llunyans i que han d’ajudar a canviar la filosofia actual dels centres.

Fa 20 mesos que hi treballem per actuar com a revulsiu després de 20 anys d’anar fent. Fa vint mesos que hi parlem, que hi fem pedagogia, que comentem el nou model amb les entitats que ho fan servir, que busquem noves sinergies d’acord amb les demandes de la gent que té clar que vol fer amb els centres cívics…Una feina en xarxa, amb il·lusió, amb un full de ruta clar, amb ganes de millorar, amb forces per aprofitar les energies de tothom que hi vol sumar (que són molts).

El cert és que en un any s’ha notat molt el canvi, hem aconseguit un increment del 30 per cent en l’ús dels centres, un increment més que notable en el nombre de persones que cada dia entren als centres cívics i que significa que anem correctament, que el camí és positiu, que la feina és bona…Sempre tot és millorable, mai hem de sentir-nos plenament satisfets amb el que fem perquè sempre hem de tenir a la ment un esperit constant de superació… Però això no ens ha de fer perdre de vista que estem fent bona feina, que el camí és el correcte i que la millora dels Centres cívics, com un element substancial del canvi que està patint la nostra ciutat, és quelcom molt positiu.

De vegades em pregunto perquè estic en política, sempre em responc interiorment que hi estic per fer que la meva ciutat, que la gent hi viu, tingui millors oportunitats i millor qualitat de vida. L’evolució de projectes, com el que avui us relato dels Centres Cívics, m’ajuda a comprovar que tot l’esforç que fem des de l’equip de govern, encapçalat per l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros té molt de sentit. Són petites fites que evidencien un gran canvi. L’evolució cap a la Tarragona que tots volem.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales