Per governar, cal estar al Govern

Ens trobem en temps de vertígens, de xarxes socials, de política de l’espectacle, d’eslògans de 140 caràcters, de pancartes, d’indignacions dividides, de judicis públics, d’escarnis ràpids… I també en temps de problemes complexos, d’injustícies creixents, de reptes nous, i també de vells, de polarització política, de negociació i de necessitat valentia i de visió. I en aquests temps, cal un Govern estable, amb acords clars i transparents i que permetin tirar la ciutat endavant.

Lamentablement, vivim moments de confusió del que significa ser representant de la ciutadania a l’Ajuntament de la teva ciutat. Noto a faltar, per exemple, presència institucional de determinats grups polítics en esdeveniments importants, com els actes protocol·laris de la Festa Major o de la Setmana Santa. Em sobren expressions al plenari municipal que queden molt lluny del que seria un debat polític rigorós a l’alçada del que esperen els tarragonins i tarragonines, en contingut i també en la forma. Aquesta confusió també arriba al paper que ha de tenir el govern i l’oposició. Des de l’inici de la democràtica, el Governgoverna, i l’oposició, fiscalitza, fa tasques de control i presenta alternatives. Però això no passa en aquest mandat a Tarragona….

Mai havia passat voler modificar els pressupostos a cop de moció, plantejar acordar temes que ja estan en marxa o tramitant-se o substituir la feina de les comissions i del dia a dia de treball constant amb les regidories amb iniciatives al plenari un cop al mes. Mai s’havien sentit, com ara, intents d’imposar com ha d’actuar l’altre, dir a un grup municipal què ha de votar o voler que l’oposició sigui un bloc conjunt i qui surt de la “disciplina” ser batejat com “oposició de l’oposició”.

Resulta evident que alguns partits volen governar des de l’oposició, sense comprometre’s seriosament, i que l’estabilitat actual del Govern els hi molesta. Fins i tot semblaria que se senten incòmodes quan les seves mocions o declaracions institucionals tirin endavant amb el vot de PSC, PP i UDC de forma freqüent i natural. Tot això, però, són temes “de polítics”, de mirar-nos el melic en lloc de centrar l’atenció a treballar per tirar la ciutat endavant que és el que espera la ciutadania.

Begoña Floria
Portaveu del Govern

Article publicat al Diari Més Tarragona

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales