>Paz para todos los tiempos

>Acaba la película Trece días, sobre la crisis de los misiles rusos en Cuba durante la guerra fría, y la frases del presidente JFK al final de la película me parecen clarividentes y totalmente actuales en relación a lo que está pasando ahora en Oriente. Kennedy habla de la necesidad de paz para todos los tiempos, y no sólo en un momento concreto, y reflexiona sobre aquello que todos los humanos tenemos en común, que vivimos en el mismo planeta. Vivimos y, por tanto, debemos convivir.

Kennedy añade, además, que los conflictos los crea el hombre y que por tanto es el hombre el qu debe resolverlos. Y lo puede hacer sin violencia, desde la negociación.

Es el hombre el que puede parar la masacre en Oriente. Los muertos civiles de uno y otro lado, en Gaza y en Israel. El alto el fuego debe ser inmediato. A pesar de mi convicción profunda de que es necesaria la paz, el relato del conflicto me genera dudas importantes sobre cuáles son las causas y consecuencias. Y debo decir que me cuesta manifestarme pro palestina o pro israelí. Reivindico mi derecho a ser “pro paz” simplemente.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales

4 thoughts on “>Paz para todos los tiempos

 1. Tondo Rotondo says:

  >Saps que he notat a faltar? Una bandera palestina penjada de la balconada de l’Ajuntament, com a mínim com a contrast al detall que vau tenir amb les autoritats diplomàtiques d’Israel fa uns mesos.

  Ho sento, estic emprenyat amb aquesta i totes les guerres.

  No tenim res contra els jueus, ni els israelians com a poble, però el govern… ai!

 2. Tondo Rotondo says:

  >No res… amb desil·lusió he llegit avui les teves declaracions a Més Tarragona.

  Has vist les imatges de TV3?
  http://www.youtube.com/watch?v=5W4KujSw7lA

  No sé… cada cop m’estic radicalitzant més quan veig coses d’aquestes ho engegaria tot a rodar…

  Una abraçada, avui des de la discrepància.

 3. Begoña Floria says:

  >Company, barrejar coses és molt perillós. L’Ajuntament va rebre les autoriatts diplomàtiques d’israel en el marc d’una visita que té a veure amb la recuperació del patrimoni jueu, en cap cas es va parlar de temes polítics.
  No entenc perquè hauriem de penjar una bandera palestina al balcó, no es pengen banderes que cap altre país.
  Aquest tipus de comentaris són els que fan que les coses es confonguin.
  Jo també estic contra les guerres, contra totes les guerres, però no m’agrada que m’obliguin a barrejar coses.

 4. Tondo Rotondo says:

  >Potser si… Però mirant les fotos del que passa a Gaza a mi se’m mou tot, només les fotos.

  I després quan veig que des de l’associació Tarbut Tarragona no es condemna el que passa a Gaza, quan llegeixo que el seu president no assitirà a la manifestació, concentració o el que sigui que es farà demà a la Rambla… Quan veig com ARCCI es posiciona sense embuts a favor de l’exèrcit d’Israel… i quan me n’asabento dels comentaris de Lascorz… veig que si, que hi ha molta política -sionista- diluida en aquests projectes culturals (del tot lloables).

  Penso que es pot defensar el llegat jueu a Tarragona (i s’ha de fer, va ser una vergonya com van ser tractats aquests tarragonins a l’edat mitjana!), aquest és un punt fort a nivell de ciutat. Però penso que es pot fer sense barrejar-ho amb institucions que per passiva (o per activa, en el cas d’ARCCI) recolzen el que està passant a Gaza. Fins-i-tot la Creu Roja s’hi ha posicionat amb fermesa.

  I lo de la bandera, doncs tens raó. Si no es fa no es fa. Ara bé, penso que una institució de la importància de l’Ajuntament hauria de fer una moció o algun acte simbòlic, com el que es fa quan hi ha un mort causat per ETA o violència de gènere.

  Aquest tema em mou molt, com el que va passar l’altre dia a la Rambla i la crònica del Diari de Tarragona, o les teves declaracions. No hagués sigut millor expedientar l’urbano aquest de les ulleres.

  En canvi quan un treballador de Focsa va pegar a un urbano, resulta que no va passar res. però bé, aquest ja és un altre tema.

  Perdona pel rollo, la confiança, i per robar-te temps.

Comments are closed.