>Passió i confiança. No tots som iguals

>

Són dies complexes. El cas Millet o les actuacions derivades de la darrera investigació del jutge Garzón han colpejat i fort els ànims de la ciutadania i estem en un moment molt delicat, de descrèdit galopant de la classe política. Al carrer, els amics, els veïns…m’ho comenten. Com estàs? Pregunten. I he de dir que a principis d’aquesta setmana estava certament susceptible i vaig estar a punt de contagiar-me d’una certa desmotivació, però els companys i companyes d’aquesta gran família que és el Partit dels Socialistes de Catalunya m’han fet veure que hem de remuntar l`ànim i refermar de nou i més que mai el nostre compromís amb aquells que confien en nosaltres.

En aquesta línia em va agradar molt la iniciativa del president José Montilla d’enviar-nos, dijous, a tots els afiliats i simpatitzants del PSC una carta per demanar-nos la confiança en el projecte socialista i en la capacitat regeneradora de la política democràtica. També m’he sentit avui especialment orgullosa de les paraules del nostre Secretari de Política Municipal i alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, en la inauguració aquest matí de la IV Convenció Municipal del PSC. Hereu ens ha parlat amb passió del treball dels alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores socialistes (som 2.750). M’ha agradat especialment quan ha dit: “representem un dels moviments polítics més importants d’aquest país, el municipalisme socialista, una de les forces de transformació més preparades per al futur”. “Hem transformat des dels pobles més petits i les ciutats més grans, també Santa Coloma de Gramenet: hem transformat, transformem i continuarem transformant aquesta ciutat; no us deixarem mai sols perquè la gent de Santa Coloma no ens deixarà mai sols”.

Sense passió no es pot fer política. És evident. I hem de dir amb passió que hem transformat els nostres pobles i ciutats en aquests 30 anys de democràcia amb feia i confiança. I que malgrat alguns vulguin aprofitar-se de la conjuntura actual, NO TOTS SOM IGUALS i s’ha de fer més i millor política que mai. Cal mantenir el compromís col·lectiu, cal seguir treballant pels valors que sempre ens han mogut: llibertat, igualtat i fraternitat. Cada ciutat amb millors serveis, cada ciutadà que guanya en oportunitats, cada persona en situació de risc social a la qual donem esperança de viure en dignitat, cada nou projecte treballat des del bé comú, són passes endavant cap a una societat més justa.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales