>Participar en el futur de la ciutat, un canvi de forma de fer

>

Transparència i participació, explicar les coses mil vegades si cal i obrir espais perquè tothom, sense excepció, pugui aclarir els dubtes que tingui respecte al pla d’ordenació urbanística municipal (POUM). En deu mesos de govern, el canvi en la gestió del POUM ha estat radical, hi ha una nova forma, radicament diferent, de fer les coses. De la opacitat en la etapa anterior, que va generar una crispació social sense precedents, hem passat a un procés tranquil, on tothom està informat; on els acords i desacords normals en qualsevol projecte d’aquestes característiques s’afrontaran des del diàleg.
Estic segura que ha estat per aquesta rao, per aquest canvi evident de formes de fer, que els ciutadans ens han puntuat amb un notable alt. Em refereixo a la puntuació mitjana de tots els tarragonins i tarragonines que van participar a les jornades “Participa en el futur de la ciutat” on el govern municipal va explicar les línies bàsiques que fixaran el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el document que marcarà com serà la ciutat en els propers anys.
Aquestes jornades, per les quals van passar més de 300 persones van ser una trobada sense precedents a la ciutat. Van estar obertes a tothom, sense excepció. Els assistents van poder participar activament, van poder preguntar tot alló que els preocupa sobre el pont i van rebre resposta directa del tinent d’alcalde d’Urbanisme, Xavier Tarrés, i de la resta de regidors implicats en les diferents àrees relacionades (mobilitat, patrimoni, economia, medi ambient, etc…).
A les jornades, cal sumar les més de 400 entrevistes personals del responsable d’Urbanisme amb els afectats i, dijous passat, la constitució del consell assessor de territori, un organisme participatiu que permetrà que el Govern de la ciutat pugui dispossar d’elements per millorar el criteri per decidir les accions a dur a terme.
El govern ha de decidir, és la seva responsabilitat. Fer-ho, però, d’esquenes a la ciutadania com s’ha fet a Tarragona durant massa anys és un greu error.
S’ha de saber escoltar per tenir elements que ens permetin definir millor les polítiques per complir les expectatives dels ciutadans. Aquest govern ho fa, ho estem demostrant.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales

One thought on “>Participar en el futur de la ciutat, un canvi de forma de fer

  1. Tondo Rotondo says:

    >No et coneixia aquest blog… Per l’altre me n’assabento avui del traspàs del Heston.

Comments are closed.