Pàrquing de Jaume I. S’ha redreçat un veritable nyap

Avui s’ha conegut una sentència que ens permet tirar endavant i donar un ús al pàrquing de Jaume I; és a dir,  resoldre una de les herències més desgraciades que hem tingut en el mandat de Josep Fèlix Ballesteros. Cal recordar que el pàrquing ha costat al a ciutadania 25,7 milions d’euros que mai es recuperaran. De fet, el que ens va quedar és un forat amb kilos de ferralla dins, una situació de difícil sortida que ja té un final clar. Comencem a liquidar el desgavell del passat, s’està redreçant un veritable nyap.

Sabíem que teníem raó quan vam recuperar la concessió de l’aparcament per tal de poder fer un aparcament convencional. Ara, el jutjat del contenciós administratiu ha donat la raó a l’Ajuntament. Ha desestimat el recurs presentat per Sistemas Alem i que, per tant, l’Ajuntament va fer bé tot el procés de recuperació de la concessió (dut a terme el 2010) i ja podem tirar endavant el projecte per convertir l’equipament en un pàrquing convencional, tal com he explicat avui en roda de premsa.

Tot i que des del Govern sabíem que s’estava actuant correctament, vam voler ser prudents i esperar aquesta sentència. Tot i això hem aprofitat el temps i en paral·lel, mentre esperàvem sentència, s’ha redactat el projecte i s’han fet els estudis econòmics per fer un aparcament convencional. Amb la sentència, aquest projecte ja pot tirar endavant i en breu iniciarem la tramitació administrativa per poder iniciar les obres l’abans possible. Serà un aparcament amb capacitat per 319 places. El pressupost del projecte és de 3.851.675,95 euros i el termini d’execució de les obres, un cop comencin, serà de 12 mesos.

Cal recordar que els 25,7 milions d’euros (part dels quals ja es van pagar amb diners municipals i la resta, 18 ME, estem pagant amb un crèdit a 40 anys), ja no els recuperarà Tarragona. Ara bé, ara podem començar de nou i donar sortida al “forat” amb un nou aparcament convencional, que potser no serà “intel.ligent” però si donarà servei a la Part Alta que bona falta li fa.

En el sainet del pàrquing de Jaume I es va tirar pel camí més tortuós possible, anant de malament a pitjor. L’anterior govern municipal fa fer deixadesa de les seves funcions i va deixar que la situació empitjorés. Ara, busquen excuses de malpagador i per justificar-se critiquen que els socialistes també hi érem al consell d’administració. De fet si que hi rem però fam fer confiança al president i el gerent fins que es va començar a veure que les coses no anaven bé. De fet, , des del Grup Municipal Socialista vam ser els primers en alertar, el març de 2006, que la cosa no anava bé i vam demanar a qui tenia responsabilitats que actués.  De l’actual alcalde, Josep Fèlix Ballesteros es va oferir el 2006 per presidir una comissió d’investigació del Jaume I. PSC, ERC i ICV ha demanat per escrit la creació d’aquesta comissió. CiU i PP s’hi van negar.

Ha estat l’equip de govern actual  el que va parar les obres i es va fer una diagnosi de la situació financera i constructiva del pàrquing per buscar vies de sortida amb una alta complexitat tècnica.

Ara ja està encarrilat, ha estat un procés tècnicament molt complex però se li ha buscat una sortida i ja hi ha un full de ruta clar per la solució.

El Govern de Josep Fèlix Ballesteros ha complert i hem de seguir treballant!

 

 

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales