Objectiu a batre, Ballesteros (Lleida 40, Tarragona 3)

Sis setmanes. 45 dies negociant sense soroll i de forma lleial i discreta per tal que el Govern d’Artur Mas pagui a Tarragona una tercera part del que li deu, els 3,2 milions d’euros del contracte programa de serveis socials. Des de l’Ajuntament hem procurat mantenir ponts de negociació davant una situació crítica, fins que el problema ha estat realment insostenible i no ha quedat més remei que sortir públicament a denunciar que la Generalitat està  ofegant l’economia de Tarragona. Llavors si, llavors tots a córrer i a dir que en una setmana el Govern pagaria “en funció de les seves possibilitats”, segons la portaveu de CiU i diputada, Victòria Forns. Dic jo que podria haver ajudat abans, oi?

El problema, el que resulta realment greu d’aquest afer és que demostra de forma clara una sospita que tenim des de fa temps, CiU està  fent tot el possible per, des de Barcelona, posar pals a la roda al Govern de Tarragona i intentar que Josep Fèlix Ballesteros fracassi. L’impagament del contracte programa de serveis socials, que afecta directament l’atenció als tarragonins i tarragonines que més pateixen, és un clar exemple. A Lleida, on hi ha un alcalde amb majoria absoluta, la Generalitat ja ha pagat el 40% que li deu en aquest concepte, mentre a Tarragona, només s’ha pagat el 3%. La resposta fàcil de la sra. Forns va ser “Montilla tampoc devia pagar”. Doncs si que pagava! De fet l’octubre del 2010, amb una situació econòmicament igual de difícil, ja havíem cobrat el 30%. I encara que no fos així, el Govern “dels millors” no pot escudar-se sempre en el que feia el tripartit. Han vingut a governar? Doncs governin i paguin!

CiU vol ofegar econòmicament la nostra ciutat per enfonsar Ballesteros, i aquesta actitud és vergonyosa. Vull recordar només com fa pocs dies el regidor de CiU Oscar Busquets reclamava públicament que l’Ajuntament netegés el solar de Sant Jordi, propietat de la Generalitat i que des del 20 de setembre tenia un requeriment municipal per treure la brutícia acumulada. és a dir, que CiU preferia que paguin els tarragonins i tarragonines el que li toca pagar al GOvern d’Artur Mas. Menys mal que va entrar el seny i finalment el delegat del Govern ha dit que netejaran.

Un altre exemple és el palau de Justícia de Tarragona, amb llicència demanada i que s’ha tirat enrere. Només amb aquest tema la ciutat ha deixat d’ingressar dos milions d’euros el 2011 que estaven previstos al mes de gener i que han desaparegut del pressupost. Encara no he sentit mai públicament a la portaveu de CiU dir-li a l’alcalde Ballesteros “alcalde no es preocupi, que jo que a més sóc diputada l’acompanyaré a Barcelona a reclamar que es compleixin els compromisos amb la nostra ciutat” No li he sentit dir mai, i cal recordar que a dia d’avui la Generalitat deu a Tarragona 10,4 milions d’euros que l’Ajuntament ja ha avançat i encara no ha cobrat.

Omplir-se la boca de tarragonisme no és suficient, cal exercir-ho i la sra Forns i el seu partit, CiU, han dimitit de fer-ho perquè prefereixen posar els interessos del partit per davant de la ciutat. El seu objectiu és batre Ballesteros i se’ls oblida que qui realment surt perjudicada és la ciutat, és Tarragona. Des d’aquí demano un canvi d’actitud, sincer, per posar Tarragona per davant de tot. En tot cas, veure’m que passa amb els pressupostos. “Pels seus fets els coneixereu”.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales