>No votar, també és votar!!!

>

Fa uns dies que tinc un debat interessant amb els meus amics més propers sobre el vot, el no vot, el vot en blanc, el que s’espera de la política, el si val la pena o no votar. Les seves impressions són tota una lliçó del que està passat avui en dia. I m’obren reflexions diverses sobre com estem treballant des dels partits i com ens apropem o no a la societat que ens envolta. Lligat a aquests pensaments, penso en una frase llegida al País, ahir, sobre l’Enquesta Social Europea, on es reflecteix que el nivell de l’interès per la política dels espanyols és baixíssim, un 3,77, el pitjor d’europa. I també les paraules d’Alfredo Pérez Rubalcaba ahir, al míting central de Tarragona, on va dir quelcom importantíssim, no votar també és votar. I segurament molts del 50.000 joves fa uns dies van sortir al carrer en contra de les retalladades socials del Govern conservador de Cameron, a Gran Bretanya, es van penedir de no votar quan podien, per evitar que la dreta decidís el seu futur.
Ens hi juguem molt en aquestes eleccions. Hi ha moltes coses que no funcionen i que són millorables, molta gent que pateix les conseqüències d’una crisi brutal… Però és un fet que en els set anys de govern progressista a Catalunya s’ha treballat de valent per possar el país al dia i els resultats són desmostrables (no faré la llista, només us convido a mirar els documents de balanç de Govern a http://www.gencat.cat/acciodegovern/cat/index.htm). Tot i això, cal seguir treballant per progressar i no és el mateix un govern de dretes que un d’esquerres, especialment en moments econòmicament difícils on cal treballar més que mai, i amb menys recursos que mai, per un país cohesionat i on es generin oportunitats de futur. Això està claríssim, Gran Bretanya n’és un exemple.
La garantia de progrés està clara, passa pel President José Montilla a Catalunya. I les seves propostes també estan clares, http://www.presidentmontilla.cat/que-penso/propostes-per-a-catalunya-contracte-pel-futur. I també a http://presidentmontilla.cat/programa-electoral-psc-2010/
La ciutadania no ha de restar indiferent, moltes persones pensen que no val la plena implicar-se, que no serveix de res. Però són actors fonamentals! La salud del nostre sistema democràtic passa per participar. I hem de tenir molt clar que cadascú de nosaltres pot triar, pot decidir què volem. El 28 de Novembre és la data. El Partit dels Socialistes de Catalunya és la meva opció.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales