>Més proximitat que mai

>

ARTICLE PUBLICAT 29 DE DESEMBRE DEL 2008 AL DIARI GRATUÏT MÉS TARRAGONA
Acaba un any complicat que ens ha deixat un escenari quotidià molt diferent al que fa uns mesos podíem preveure. La crisi econòmica ha provocat un tancament del 2008 agredolç per moltes famílies i la previsió d’un 2009 incert, sobre el qual hem de ser optimistes en el sentit que milloraran les coses, però també realistes perquè la recuperació no s’augura ràpida. Amb aquest escenari, i com diu l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, la política, entesa des de la proximitat, té més sentit que mai. Així doncs des del Govern municipal de Tarragona en som plenament conscients i estem treballant més que mai per estar al costat dels ciutadans i ciutadanes.

L’elaboració dels pressupostos municipals, aprovats definitivament farà demà una setmana exacta, s’han elaborat amb aquesta premissa. És a dir, que les prioritats fixades són els serveis i les persones, les inversions per generar treball i la contenció de la despesa corrent. La aposta per les polítiques d’ocupació, les polítiques socials i la seguretat és clara. Els diners dedicats a serveis socials s’han incrementat un 9 per cent i enguany s’incorporaran 25 nous agents de la Guardia Urbana. Cal recordar, a més, que les obres de la nova comissaria avancen a bon ritme i que amb l’arribada dels Mossos d’Esquadra el cos de policia municipal està assumint noves tasques i iniciarà una nova etapa amb la incorporació del nou cap, Rafel Comes.

Reprenen el fil de la tasca actual del Govern, recordar que també estem treballant sense descans en elaborar i tramitar els projectes que abans del 14 de gener hem de presentar al fons d’inversió municipal. Són diners que el Govern de l’Estat ha posat a disposició dels ajuntaments (que en el cas de Tarragona significa 24 milions d’euros) per reactivar les economies locals i generar llocs de treball. Cal aprofitar aquesta oportunitat. En l’actualitat, el mercat no ajuda gaire i cal incrementar el nivell d’inversió pública i actuar des de la política pel bé col.lectiu. Aquesta és la millor manera d’ajudar a les famílies, els socialistes ho sabem i per aquest motiu lluny d’amagar els problemes el que fem és buscar les solucions millor possibles.

En definitiva, treball, valentia en les decisions i confiança en la ciutadania. Aquesta és la forma de fer de l’actual Govern municipal de Tarragona per afrontar serenament el dia a dia i dur a terme els canvis que la ciutat necessita. Ho hem fet durant el darrer any i mig i ho seguirem fent, amb més dedicació encara, en aquest any que comença. Feliç 2009 a tothom.

Begoña Floria
Portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Tarragona

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales

2 thoughts on “>Més proximitat que mai

 1. Manel says:

  >24 milions d’euros poden ser poc o molt, segons on s’inverteixin.
  Hauríeu de pensar en invertir en eines de producció, que ajudin a millorar la competitivitat de les empreses.
  Les noves tecnologies en son una possibilitat molt interessant, i d’aqui no res s’haurà d’aplicar la LISI i les empreses s’hauran de comunicar digitalment amb les administracions públiques.
  L’aplicació de la facturació electrònica també permet estalvis considerables en gestió empresarial.

 2. Kiko says:

  >Feliz entrada de año nuevo y que sea un feliz y magnifico año 2009, junto con todos aquellos seres queridos que os rodean día a día.
  Salud.

Comments are closed.