>Més habitatge social en dos anys de govern de Progrés que en 18 anys de govern de dretes

>Nota d’aclariment: Victòria Pelegrín respon a les declaracions de CiU d’avui.

La tinent d’alcalde d’Alcalde i consellera d’Acció Social, Polítiques d’Igualtat i Habitatge, Victòria Pelegrín, respon a les declaracions fetes per CiU aquest matí en roda de premsa:

“En primer lloc vull aclarir que les declaracions fetes en relació al lloguer jove, on CiU assegura que jo he dit que les bases de la convocatòria les havia de modificar la consellera de Joventut, Sandra Coloma; són la resposta d’una pregunta feta per la consellera Victòria Forns, en un context del tot informal, a qui li vaig dir que el lloguer jove era un aspecte que políticament depenia de Joventut, des del punt de vista del col·lectiu a qui anava dirigit, i per tant, totalment transversal, en tant que afecta a totes dues conselleries el disseny de la definició d’aquestes bases. En aquest sentit, hem estat valorant la subvenció en sí, des del moment en què es va posar en marxa la Renta Básica de Emancipación del Ministerio de la Vivienda. Afegir que, ara per ara, el procés està enllestit i pendent d’iniciar els tràmits d’aprovació. Cal dir a dia d’avui que tenim 129 expedients vigents que estan percebent trimestralment l’ajut.

Finalment dir, pel que fa a aquest tema i en referència a la crítica de CiU que els tràmits són lents, doncs afegir que ells són els primers que hauríen de saber que els tràmits administratius requereixen el seu temps i que això fa que els projectes no es resolguin en l’espai de temps que tots desitjaríem.

Pel que respecta al tema de la instal·lació d’ascensors als pisos de Sant Salvador, que CiU afirma que no hi ha consignació i que no es donen subvencions; vull assegurar que això és del tot fals i que, en primer lloc, les subvencions són per a tots aquells habitatges de la ciutat, no només els del barri de Sant Salvador, que així ho han sol·licitat i que estem, actualment, en la mateixa situació que l’anterior: la convocatòria està enllestida i pendent d’aprovació.
I aclarir que sí, que hi ha una consignació al respecte, que és de 90.000€ i recordar a més, que la subvenció que aporta l’Ajuntament per cada comunitat de propietaris és de 4000€.

I finalment, pel que fa al tema de la vivenda de protecció oficial, que CiU ha tret en roda de premsa dubtant que complirem la promesa electoral; afegir que ja hem construït 9 habitatges al carrer Smith i se n’estan fent, a l’actualitat, 8 a Sant Salvador i 8 més a la Part Alta.
D’altra banda, estem resolent els tràmits per engegar l’inici de la construcció de 52 habitatges a Rodolat del Moro i 30 més al carrer Santián.

Tot això s’està duent a terme, malgrat la inexistència de sòl públic, ja que durant l’anterior govern es va anar venent d’una manera sistemàtica. D’altra banda, afegir que podrem disposar de més sòl després de l’aprovació final del Pla General, on es preveu la construcció de 2.000 habitatges de protecció pública en alguns àmbits.

Malgrat tot això, en aquests moments som capaços d’haver posat en marxa 107 habitatges i 172 més que es podran posar en marxa durant el 2009. Si això es confirma, en dos anys i mig haurem iniciat la construcció del mateix nombre d’habitatges que l’anterior equip de govern va construir en 18 anys.

Amb la posada en marxa de l’Oficina Local de l’Habitatge el juliol d’aquest any i sent conscients de les necessitats de lloguer a la ciutat, cal dir que ja hem gestionat 430 expedients de lloguer just i estem apostant per la nova fórmula de mediació de lloguer, a fi efecte de posar al mercat habitatges a preu assequible. I ja per acabar, vull afegir, que ningú pot negar la voluntat i sensibilitat que aquest equip de govern té dipositat en aquest àmbit tan sensible pel conjunt de la població”.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales

3 thoughts on “>Més habitatge social en dos anys de govern de Progrés que en 18 anys de govern de dretes

 1. Jordi Roca says:

  >Bego,

  ¿Te recuerdo que hace unos años en ese gobierno de derechas estaba tu partido o no hace falta?

  ¿Te recuerdo que mandaba el mismo que acaba de sacar el 93% de los votos de tu federación (o lo que sea)?

  Espero que no sea que os ciega el sectarismo.

 2. Tondo Rotondo says:

  >Salutacions,

  El meu post sobre el senat, cal entendre’l no des del cap, ni des del cor… sinó des de l’estòmag.

  T’agraeixo el comentari i si… un doa d’aquests en faré un des del cap o des del cor… qui sap.

  Evidentment res és blanc ni res és negre… ni gris! Tenim mil colors entre mig.

  Cuida’t i bona castanyada

Comments are closed.