L’un fa famoseo, l’altra es fa la víctima… ¿I Nosaltres? Treballem per Tarragona. Que ès el que toca, oi?

Avui estreno bloc. De fet encara em manca acabar-ho de construir però he decidit iniciar els texts per no retardar-ho més. A més, l’actualitat política tarragonina està candent, candent, amb una campanya electoral que s’augura curiosa.

Mentre l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros segueix treballant en millorar Tarragona altres s’ocupen de la posada en escena i de fer punts, sigui com sigui. El líder del PP, Alejandro Fernández, ens ha delectat amb un vídeo que versiona una cançó amb una càrrega homosexual tan gran com “Alejandro” de Lady Gaga. Ha estat hit parade avui i ha guanyat una projecció a nivell nacional que estic segura que ni el propi Alejandro esperava. Això sí, a costa de què? Recomano llegir la genial reflexió d’Albert Medran al voltant d’aquest tema i de les incoherències de l’acció en qüestió. Des del meu punt de vista, Alejandro Fernández ha encertat en la seva ambició personal, guanyar notorietat a nivell estatal. Cal recordar que Alejandro vol fer carrera a Madrid i utilitza Tarragona de trampolí. Tota la seva campanya com a candidat va en aquest sentit.

Per una altra banda tenim a la sra Victòria Forns de CiU amb una campanya de crítica permanent cap als altres, especialment cap a l’alcalde Ballesteros, i de deslleialtat institucional confonent el paper de diputada amb el de regidora de Tarragona. De fet,  a més, resulta curiós comprovar com ella pot qualificar de mentider o fracassat l’alcalde (com va fer en el darrer plenari) i, en canvi, qual algú la qüestiona a ella, llavors no ho accepta i diu que és “masclisme”.

Les dones en política, d’igual manera com els homes, podem criticar i ser criticades. Per tant, aquella que, com la sra Forns, en política s’empara en la seva condició femenina per a evitar les crítiques està adoptant una actitud que ens perjudica a totes i que, de fet, fomenta el masclisme quan no toca.

Ajuts pel menjador per pares treballadors

En mig d’aquest maremàgnum, l’alcalde Ballesteros i tot el seu equip seguim treballant en Tarragona. Avui mateix hem aprovat una iniciativa pionera. L’Ajuntament de Tarragona posarà en marxa un ajut extraordinari pels menjadors escolars en una iniciativa pionera que va adreçada a minimitzar els efectes de la crisi en aquelles famílies on treballen tots dos. Els ajuts existents fins ara prioritzen exclusivament el barem econòmic. Amb aquesta línia d’ajut, l’Ajuntament busca ajudar un altre col·lectiu, famílies en que el pare i la mare treballen i han de deixar forçosament els seus fills als menjadors escolars i sempre que la seva renda familiar conjunta no superi els 34.000 euros bruts anuals,  o família monoparental que treballi i que els seus ingressos no superin els 17.000 euros.

També hem iniciat els tràmits per solucionar una herència desgraciada, el nyap de pàrquing de Jaume I a Part Alta de Tarragona. Després d’haver de llençar 25,7 milions d’euros a l’aigüera per una mala gestió del tema, finalment hem donat el vist-i-plau a un projecte per reconvertir aquest espai en un aparcament convencional de 319 places.

Mentre uns s’entretenen o miren a altres objectius, els socialistes treballem per Tarragona amb l’alcalde Ballesteros al capdavant.

 

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales