>Lluitar per una Tarragona que valgui la pena

>

“La primera obligació de la política és dibuixar un país que valgui la pena, millor que el que tenim”. M’agrada aquesta frase, del darrer article de Ferran Mascarell publicat a l’Avui, i penso que passaria si canvio “País” per “Tarragona“. I m’adono que aquest és, precisament, un dels elements que fan que cada matí tingui forces renovades per treballar per la ciutat i de fer-ho amb optimisme, quelcom que lamentablement sovint brilla per la seva absència entre algunes forces vives de la nostra ciutat. I m’adono que són forces compartides per tots els meus companys socialistes en el Govern municipal; tots tretze treballem cada dia, amb els nostres encerts i els nostres errors, per una Tarragona que valgui la pena, millor que la que teníem.

Ara, quan fa una mica més de dos anys que estem al govern municipal, percebo que realment estem construint aquesta Tarragona “millor”. Els exemples son nombrosos. En la junta de govern d’aquesta mateixa setmana hem aprovat, per exemple, la congelació dels preus públics de les instal.lacions del Patronat Municipal d’Esports. Congelem preus (quelcom important en un moment de crisi) perquè hem millorat la gestió i ho podem fer. En dos anys hem donat la volta als equipaments esportius, els hem equipat, els hem unificat per tal que amb un mateix carnet es pugui entrar a tots, i només enguany, el 2009, portem ja una inversió de 8 milions d’euros.
Falten moltes coses per fer i segur que les coses no van tan ràpid com ens agradaria. Malgrat tot, estem millor, i els tarragonins i tarragonines ho saben.

Millor en transport i mobilitat. Més línies, bus nocturn i 12.000 alumnes de primària i ESO que poden viatjar gratuïtament en l’autobús municipal. Millor en atenció a les persones, només en atenció domiciliaria hem duplicat el número de persones ateses. Millor en places de llars d’infants, aquest curs hem ofert 130 places més. La llista és interminable, només cal seguir l’actualitat municipal per veure-ho.

Estem millor i encara ho hem d’estar més.

Per això no ens quedem en la immediatesa sino que planifiquem a futur donant impuls a nous elements dinamitzadors, com Tabacalera o el Parc Tecnològic, i buscant oportunitats que facin que Tarragona es projecti més enllà dels seus límits municipals, que sigui una capital amb força i empenta. Els Jocs del Mediterrani i la candidatura a Capital Europea són dels elements que ens han de permetre caminar cap a aquest objectiu.

El cert és que 18 anys de govern conservador han generat molts retards en molts temes. I això suposa ara doble feina, perquè hem de treballar fort per posar-nos al dia sense descuidar els nous projectes necessaris pel present i pel futur de la ciutat. L’altre dia, per exemple, recordava com CiU i PP mai van voler que Tarragona tingués un centre d’atenció permanent de la Universitat Oberta de Catalunya, sent la única capital de comarca de Catalunya sense ell. L’alcalde Ballesteros ha posat solució a aquesta mancança. Els socialistes demostrem amb fets el nostre tarannà. Altres, en canvi, que cada dia s’omplen la boca de “tarragonisme” van perdre oportunitats com l’esmentada. És un petit detall, però molt significatiu del que cadascú considera prioritari i important.
Feina, feina i feina, per una Tarragona que valgui la pena, per una Tarragona millor.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales