>L’Ajuntament de Tarragona avançarà les inversions previstes per impulsar l’economia i congelarà el sou dels càrrecs electes

>

(ACN)

L’Ajuntament de Tarragona ha decidit fer un pas per contribuir a pal·liar la crisi econòmica avançant algunes de les inversions que el consistori tenia previst fer més endavant. De la mateixa manera, s’ha anunciat que es congelarà el sou de l’alcalde i dels regidors.

L’alcalde i d’altres regidors de l’equip de govern s’han reunit aquest divendres amb diversos agents econòmics i socials de la ciutat per exposar-los aquestes mesures i establir una periodicitat de reunions del que han anomenat la mesa d’anàlisi i seguiment de la situació econòmica a Tarragona.

Doblar esforços en mesures que apostin per la formació i el foment de l’ocupació és una altra de les línies de treball que s’han marcat en la reunió de la mesa econòmica que s’ha reunit per primer cop aquest divendres. Representants de les patronals Pimec i CEPTA, l’Associació de Promotors Immobiliaris del Tarragonès i del sindicat CCOO han escoltat aquestes propostes i han formulat les seves en una trobada que s’ha desenvolupat al palau consistorial durant gairebé dues hores. Una de les propostes més importants és adoptar una mesura anticíclica respecte als pressupostos. Es tracta d’apostar per augmentar la despesa d’inversions malgrat la recessió econòmica que viu el país. Així es dóna activitat a les empreses i es genera ocupació.

Per fer-ho, l’Ajuntament allargarà els terminis de pagament dels crèdits pendents i d’aquesta manera podrà endeutar-se més. Ballesteros també ha volgut advertir que no es reduirà la despesa social que fa l’Ajuntament.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales