>La seguretat, un dret cívic dels tarragonins

>

ARTICLE PUBLICAT A TOT TARRAGONA
Aquesta setmana s’ha dut a terme la darrera junta de seguretat abans del desplegament dels Mossos d’Esquadra i es signarà així mateix el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Tarragona i el Departament d’Interior per tal de dotar de majors competències la Guardia Urbana i establir una relació igualitària del cos local i l’autonòmic dins del municipi. Això vol dir a la pràctica seguir treballant per una Tarragona més segura, una prioritat del Govern Municipal de Progrés des del primer dia de mandat.

És per això que actualment ja comptem amb 29 nous guàrdies formant-se a l’Escola de Policia de Catalunya i en breu iniciarem les obres de la nova comissaria. Cal recordar que a final de la legislatura haurem incrementat en un 50% la plantilla de la nostra policia, amb increment de cent agents.

Més efectius, i també més mitjans per tenir una Guàrdia Urbana modernitzada i més professionalitzada, amb capacitat per assumir els reptes que ens porta la complexa societat actual. Com diu l’alcalde Ballesteros, “volem de la seguretat un dret cívic dels tarragonins i tarragonines”.

En matèria de seguretat sempre queden moltes coses per fer, mai n’hi ha prou, és evident. I cal incidir encara molt més en aspectes com la prevenció, la reeducació en valors cívics i en la persecució del delicte. És per això que hem situat la seguretat entre una de les primers prioritats del Govern des del primer dia, i, mentre altres perden el temps en maniobres partidistes de baixa volada i la crítica constant, els membres Govern de Progrés dediquem els nostres esforços a treballar a fons en aquest àmbit, com en molts altres.

El govern treballa, Tarragona avança.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales

4 thoughts on “>La seguretat, un dret cívic dels tarragonins

 1. Tondo Rotondo says:

  >Seguretat, eduació i sanitat penso que són els tres puntals de la nostra societat del benestar.

  M’emprenyo molt, però, quan veig que la policía es dedica a controlar els moviments socials quan la seva feina hauria de ser, no fer de policia política, sinó ajudar a la gent, i defensant-la de la criminalitat, en petita o gran escala.

  Sóc conscient que amb la policía local es pot arribar a l’ideal de la policía de proximitat, però encara hi ha camí a fer doncs caldrien més efectius, més formació i menys caràcters xulillos al cos.

  Despre´s es veuen coses inexplicables com el brossaire que va atonyinmar un urbano i no és acomiadat de Focsa. Que hagués passat si hagués estat un okupa qui hagués pegat a l’urbano?

  No se, teniu molta feina per endevant, i no és gens fàcil. Jo almenys ho veig així.

 2. Quim Amorós Le-Roux says:

  >Bego, aquest cop has escrit un post explicant acció de govern i sense criticar a l’anterior equip de govern, i per tant es d’agrair, has explicat l’increment de 29 guàrdies urbans nous, i que a final de legislatura haureu incrementat la pantilla en un 50 %.
  Una de les promeses electorals vostra era incorporar a la plantilla 100 guàrdies urbans més.
  Aquest cop no tinc res que dir, ja que en aquest tema que proposes, esteu complint el vostre compromís electoral, a veure si això es reflexa en mes seguretat ciutadana.

 3. apa noi says:

  >sr. bego

  SI o NO

  Boada replica a Tarragona que la llegada de los Mossos no modificará competencias de Guàrdia Urbana
  Saturday, 18 October de 2008
  Agències

  El secretario general de Interior, Relaciones Institucionales y Participación, Joan Boada, recordó hoy al Ayuntamiento de Tarragona que la entrada en funcionamiento de los Mossos de Esquadra en materia de seguridad ciudadana a partir del 1 de noviembre en Tarragona “no supone modificar” las competencias de las policías locales. Boada lo afirmó después de que el Ayuntamiento de Tarragona señalara que los agentes municipales asumirían más competencias, concretamente en pequeños delitos y policía judicial.

  Según el secretario de Interior, esta afirmación “no es cierta”, y subrayó que las competencias de la policía local están estipuladas por ley. “La normativa deja muy claro cuáles son las competencias de cada uno”, manifestó, y añadió que “en cuanto a la calidad de la competencia, es exactamente la misma la de Mont-roig del Camp que la de Tarragona”.

  Lo que ahora se está estipulando, señaló, es cÓmo realizar la coordinación de los cuerpos, mediante la firma estos días de convenios de colaboración con los municipios donde existe Policía Local o Guardia Urbana.

  En la firma del convenio con el Ayuntamiento de Mont-roig, Boada destacó que los Mossos llegarán a Tarragona con el territorio estudiado y sabiendo cuáles son las necesidades. Así, se prevé que en verano el número de efectivos se amplíe en las costas de Tarragona, tal como se realiza actualmente en los otros municipios costeros donde los Mossos ya están desplegados.

  También señaló que se prevé que en 2009 se acabe con el déficit de agentes que existía hasta ahora porqué no se han cubierto las plazas que se habían destinado a agentes de la Guardia Civil y la Policía Nacional que quisieran pasar al cuerpo autonómico.

  Según dijo, la promoción que saldrá del Instituto de Seguridad en 2009 será de unos 1.100 agentes “que ya no irán a un territorio concreto de despliegue, sino que servirán para cubrir este déficit”.

 4. Begoña Floria says:

  >Tondo, els límits de l’acció policial són complexes i la gestió, com la vida, sovint està plena de contradccions. Hem de treballar sobre aquesta base amb l’objectiu sincer de millorar cada dia malgrat les dificultats.

  Quim, t’agraeixo les teves felicitacions, és un tema que ens preocupa a tots.

  Apa noi, Boada va respondre així perquè tenia un pollastre amb altres policies locals per la comparativa. El curiós, es que a la roda de premsa dins de l’Ajuntament de Tarragona no va dir res, quan hi havia l’alcalde davant i es podia clarificar amb facilitat. Ho va comentar als periodistes després, a l’Antiga Audiència, entenc que deu tenir les seves raons.
  Tècnicament “competències” són les són a cada cós, però la Guardia Urbana de Tarragona assumeix més funcions que altres policies similars. El conveni ho fixa molt clar.

Comments are closed.