>La plaça Imperial Tarraco entra al segle XXI

>Són les contradiccions de la societat actual. Els ànecs no tornaran a la plaça Imperial Tarraco perquè la seva convivència amb els humans, especialment els humans més petits, és complexa tenint en compte que les exigències socials del segle XXI en matèria de salubritat i neteja no estan al mateix nivell que en dècades passades, perquè tot evoluciona

El perill de contagi de malalties i el fet que sigui una plaça molt “urbanita” ha fet que finalment s’hagi decidit que tècnicament no es possible mantenir la “plaça dels ànecs” tal qual la recordem molts tarragonins i tarragonines. Ara, però, potser la podrem denominar “plaça familiar” perquè el cert és que la remodelació de l’enjardinament i l’adequació amb un terra diferent, zones d’esbarjo amb tanques per evitar que els infants surtin corrents i la millora de tot l’entorn en general potencia els encants d’aquesta singular “rotonda-parc” tant estimada per la ciutadania de Tarragona.

A títol personal, he de dir que som molts els tarragonins i tarragonines que tenim records especials sobre aquesta plaça. En el meu cas concret, em ve a la memòria especialment els dies en que estudiava sel.lectivitat al solet privameral, durant els migdies, allà per l’any…..(ja no m’enrecordo, jejejeje)

Tornant al projecte, aquesta obra ha estat finançada pels Fons Estatals del Govern d’Espanya, que certament han estat un bon ajut als ajuntaments per dur a terme inversions que mantinguessin l’activitat d’empreses i proveïdors del sector de la construcció i crear llocs de treball.

Sobre la obra concreta, les millores de la plaça Imperial Tarraco que s’han fet amb els Fons Estatals del 2009 i han tingut un cost de 70.623,98 euros. Entre les actuacions que s’han fet destaquen:

· Retolació amb flors de la paraula TARRAGONA

· Reparació del paviment amb pedra d’Alcover

· Renovació de l’àrea de gespa (espècie amb menys consum d’aigua, delimitació amb fusta i sistema de reg nou)

· Dibuix amb flors al voltant

· Renovació de l’arbrat envellit

· Instal·lació d’una font de beure i mobiliari (bancs i papereres)

· Eliminació de tanques metàl·liques

· Sembra de gespa i plantació d’arbustives de flors

Foto: Jaume Omella

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales