>La feina ben feta té resultats sempre. Visca La Canonja!

>

La ciutadania de La Canonja viu avui un dia històric. El Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat aquest matí la Llei que retorna al municipi el que fins 1963 era seu, la identitat de poble sense cap mena de restricció o dependència. Ha estat un camí molt llarg, amb unitats, consensos, col·laboracions necessàries i molta, moltíssima feina iniciada el 1979 i que ha conclós avui amb la declaració de la Canonja com a Municipi segregat de Tarragona.

Els mèrits són de molts i moltes. No exclussius de ningú. No seré jo qui digui que aquest dia històric ha estat mèrit principal del PSC, perquè seria faltar a la veritat. Ha estat un esforç coral, amb visió generosa i de ciutat, amb treball. Com també seria faltar a la veritat dir que tothom ha estat a l’alçada en tot moment, sobretot quan alguns van voler generar el dubte sobre l’interés de l’actual Govern de Tarragona en tirar endavant aquesta llei. Tot i això, els canongins no s’han deixat manipular en cap moment per intoxicacions partidistes i poc clares. Saben com l’alcalde Ballesteros ha fet tot el que calia i més per arribar al dia d’avui i els fets han ratificat, un cop més, que sempre hem treballat en el camí correcte com a socialistes i com a tarragonins que també ens estimem La Canonja.

Així doncs, Ballesteros ha estat un més, perquè els mèrits són col·lectius. Però també és cert que Ballesteros ha tingut l’honor de ser l’últim alcalde de l’Entitat Municipal Descentralitzada de la Canonja i el primer alcalde en veure materialitzat el Municipi.

Tots ens felicitem. Jo m’he sentit especialment feliç aquest matí fent una foto als meus dos alcaldes, Ballesteros i Roc Muñoz. Me’ls estimo moltíssim a tots dos, com a líders socials, com a amics i com a socialistes convençuts que una Tarragona i una Canonja millor és possible. Per això lluitem cada dia, i per això en jornades com avui ens sentim especialment orgullosos de la tasca feta, del sentit de la política amb lletres majúscules.

Crónica a la web del Parlament de la sessió d’aquest matí:

La Canonja, municipi 947 El conseller de governació i administracions públiques, Jordi Ausàs, que ha estat l’encarregat de presentar el projecte, ha posat la Canonja, “avui amb la seva identitat municipal pròpia plenament restituïda”, com a exemple de municipi de futur, perquè, segons que ha dit, “municipi és avui més que mai un espai privilegiat per capacitar la democràcia de proximitat, reforçar la identitat i garantir la convivència i la cohesió social”. Per Ausàs, cal un nou model, “variar el concepte d’ajuntament des de dins i un nou marc de relacions entre les administracions” i “la Canonja és important per a aquest model de país”, ha assegurat.

El conseller ha felicitat els canongins per “haver sabut mantenir de forma permanent el sentiment de comunitat diferenciada”. El text crea el municipi de la Canonja per segregació d’una part del terme municipal de Tarragona, tot i que restarà adscrit a la comarca del Tarragonès i a la província de Tarragona. La creació del municipi i l’alteració del terme municipal s’haurà de posar en coneixement de l’administració de l’estat.

Fins a les pròximes eleccions municipals la Canonja s’haurà de regir per una gestora d’onze membres designats pel departament de governació i administracions públiques, d’acord amb els resultats de les darreres eleccions a les meses corresponents al territori. Un cop aprovada, la norma entrarà en vigor sis mesos després de publicar-se al ‘Diari Oficial de la Generalitat’.

L’aprovació de la llei ha estat rebuda amb aplaudiments pels diputats dempeus i amb eufòria pel públic assistent, una norantena de canongins encapçalats per l’alcalde, Roc Muñoz, i els membres de la corporació municipal, a més de l’exalcalde del municipi, Josep Canadell, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

Al debat han intervingut els diputats Joan Miquel Nadal (CiU), Núria Segú (PSC), Sergi de los Ríos (ERC), Rafael Luna (PPC), Daniel Pi (ICV-EUiA) i Albert Rivera (grup mixt).

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales