>José Montilla, candidat del PSC. No tots som iguals i mai renunciaré als meus principis

>

Què puc dir de l’acte de dissabte que no s’hagi dit ja? Que em sento orgullosa de José Montilla com a president i com a líder del PSC? Que el seu discurs em va semblar magnífic, tant pel que fa a la forma com a fons? Que estem més motivats que mai per lluitar per allò que creiem? Puc dir moltes coses, i del discurs puc destacar-ne moltes més. Però em centraré en dos, en la part de la seva intervenció que m’he rellegit més vegades perquè certament és quelcom del que faig pedagogia contínuament allà on em pregunten, em parlen de política o em diuen allò de “tots sou iguals”; i també en les paraules en les que deixa clar que mai deixarà de treballar i lluitar per allò que creu. Si senyor!

1. No deixaré mai de treballar i lluitar per allò que crec.

  • “Crec que un país amb més justícia social és possible, i no renunciaré mai a aconseguir-ho”
  • “Jo sóc socialista, crec en la justícia social, i no penso renunciar als meus principis, ni penso amagar-los. Segueixo compromès amb la defensa dels que més ho necessiten, amb els treballadors i els emprenedors”

2. No tots som iguals i la confrontació de propostes ho deixarà més clar que mai.

  • “En moments de dificultat no val dir que tots som iguals, que l’esquerra és el mateix que la dreta, i en els darrers mesos ho hem pogut comprovar amb molts exemples:

– Perquè no és el mateix voler abaratir l’acomiadament, reduint dràsticament les indemnitzacions per acomiadament, com han proposat reiteradament les dretes espanyoles i catalanes, que defensar els drets dels treballadors.

– Perquè no és el mateix voler suprimir l’impost de successions per als més rics, que mantenir-lo per a les grans fortunes i eliminar-lo pel 94% de la població.

– Perquè no és el mateix tractar la immigració fent que els Ajuntaments es converteixin en delators, que ajudant els Ajuntaments a afavorir la integració i la convivència.

– Perquè no és el mateix ser ferm amb la corrupció dins d’un partit, que dir que aquest és un tema que ha de quedar sota la responsabilitat individual de cadascun, i amagar el cap sota l’ala.

– Perquè no és el mateix fer el que fa al PP amb els jutges que investiguen els seus escàndols, que respectar la justícia “

Més enllà del vídeo, recomano moltíssim la lectura de tot el discurs del president.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales