>Hem fet molta feina i tenim un projecte sólid per fer molta més. El canvi real a les comarques de Tarragona

>

Han estat set anys d’una feina ingent i l’acció del Govern de la Generalitat ha estat determinant pel fet que les comarques de Tarragona hagin fet un salt sense precedents en qualitat de vida, oportunitats econòmiques i polítiques socials. I ho dic amb orgull, perquè el Partit dels Socialistes de Catalunya ha estat el motor principal d’aquesta transformació, en un camí que fins ara ha estat compartit amb els dos socis de govern, però amb un projecte que sempre ha estat autònom. Faltan moltes coses per fer, i segur que altres es podrien haver fet millor, però el balanç general fet a partir de fets objectius reflecteix el canvi real que el Camp de Tarragona ha viscut en els set anys de Govern de Progrés.
Podria parlar de molts exemples, en Salut, en Infraestructures, en millora de les comunicacions, en foment de l’economia i l’ocupació. El darrer número del butlletí de la Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona, Pel Camp de Tarragona, en recull el detall. Només donaré una dada, que és significativa segurament perquè per a mi l’educació és un eix fonamental de la nostra societat i calien més equipaments: s’han construit des del 2007, un total de 21 centres de primària i 12 instituts nous. Qui hagi seguit de a prop la feina del delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté (cap de llista del PSC a les properes eleccions del 28 de Novembre) haurà pogut apreciar tots aquests canvis.
Hem de posar en valor el que hem fet. I ho hem d’explicar tantes vegades com calgui. Ahir, per exemple, vaig anar a Mont-ral per temes familiars i he de dir que la C-14 d’ara amb la de fa set anys no té res a veure. La nova autovia ha significat un canvi en les comunicacions d’aquesta zona, en la mobilitat de tot l’àmbit del Camp de Tarragona… De vegades ja no recordem les cues històriques, ni la manca de seguretat d’aquesta via en el passat. Però fent una mica de memòria recordarem clarament d’on venim i on som. I aquest és l’exercici que hem de fer en la C-14 i en tantes altres coses. Només el PSC és garantia de seguir avançant amb un projecte clar per les comarques de Tarragona. Som realistes, sabem d’on venim, sabem què hem fet, sabem què falta i tenim les ganes i l’energia per seguir avançant. Per això tornem a demanar la confiança de la ciutadania. I ho fem amb solidesa i parlant clar.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales