>Hem de fer una valoració positiva, Tarragona s’ho mereix

>

És un sentiment agredolç, per una banda ens sap greu no haver passat el tall perquè Tarragona siguès candidata a la capital cultural europea 2016. Per un altre, el camí recorregut fins avui ha estat enormement positiu, ens hem projectat al món i ens hem situat com a referent cultural més enllà de les fronteres que fins ara havíem assolit. Com ha dit l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros,”ser candidats ens ha permès visualitzar les possibilitats que la Tarragona té culturalment i ha estat una inversió rentable. El balanç no pot ser més que positiu. La ciutat ha guanyat en tot”.

El que em pregunto ara és si serem capaços de realment fer una valoració positiva del recorregut fet, una valoració merescuda especialment pels 1.269 voluntaris i voluntàries que hi han col·laborat activament, que s’han “mogut” per Tarragona amb esperit constructiu, dignitat i orgull de ciutat. No hem entès alguns aspectes del criteri de selecció, tot i això és un tribunal i s’ha de respectar. De quince ciutats, només s’han seleccionat sis. EL nostre projecte era bo, molt bo. EL perquè no ha estat suficientment valorat pels tretze membres del jurats mai ho sabrem segur del tot. Tot i això s’ha fet una gran feina, els sis anys de treball que hi ha darrera demostren que Tarragona aposta per la seva cultura, per ser referent en cultura i això és molt important.

Seguirem treballant, ara tenim per endavant altres reptes importants, i tot suma per avançar!

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales