>En resposta al sr. Fernández

>

Article publicat 10 de març 2010 a Diari de Tarragona
En política, com a la vida, es pot encertar o es pot estar equivocat. Però quan conscientment es diu el contrari del que en realitat és i del que un coneix, s’està mentint. I, desgraciadament, en el tema de la capitalitat i de les vegueries, s’ha instal·lat vostè en la mentida.

Jo no he dit mai que l’alcalde Ballesteros estigui sol defensant el tema. Dic que l’oposició l’ha deixat sol. El Sr. Ballesteros té el suport, per descomptat, del meu partit, però també dels acords de l’Ajuntament, el suport de les entitats i, sobretot, de la força moral que li dóna el fet de saber que defensa unes al*legacions que vostè deia defensar i que ara ha oblidat per defensar una altra cosa, tan legítima com vostè vulgui, però una altra cosa que no són les al*legacions que van signar més de 5.000 ciutadans i ciutadanes de Tarragona.

El seu discurs de les províncies i les vegueries és nou. Està vostè en el seu dret de fer-ho, però no té dret a enganyar confonent una redacció de la llei que no ens agrada amb una idea de Catalunya que no coincideix amb la de la majoria dels ciutadans i ciutadanes.

La seva postura porta al fracàs i deu ser l’únic polític d’aquest país que, quan hi ha una llei que es debat al Parlament, adopta la postura de no voler saber-ne res perquè no està d’acord amb la llei.

Ningú no li ha demanat que doni suport a la llei, però sí que és la seva obligació com a representant de Tarragona defensar que en aquesta llei Tarragona quedi com li interessa a la ciutat i al territori.

Li puc dir de manera més suau o més dura, però si vostè considera que Tarragona s’està quedant sense pes ni influència, sàpiga que té vostè una quota importantíssima de culpa, perquè prefereix que això es produeixi abans que unir-se a l’alcalde, a la ciutat i al territori per defensar allò que, a judici de molts, és un error en la llei.

Si Tarragona perdés pes, vostè i els qui prefereixen desgastar el govern de Tarragona i l’alcalde Ballesteros al preu que sigui tindrien una dosi de culpa molt important. La seva tasca d’oposició és molt legítima, però el trencament de la unitat en la defensa de les al*legacions signades pels ciutadans i ciutadanes, i que vostè mateix defensava, no té cap mena de justificació.

En política, no tot s’hi val. Ni la mentida ni l’abandonament. I vostè està exercitant totes dues. Mentre vostè està present a les tanques, als fulletons i als mupis (cartelleres) fent propaganda, l’alcalde Ballesteros està recorrent el territori, defensant la capitalitat, defensant els interessos de Tarragona i del territori al Parlament, buscant suports, parlant amb entitats, confeccionant dossiers…

Aquesta és la diferència entre fer o no fer, entre treballar per a una ciutat i per al territori o treballar per a la promoció personal o del seu partit.

Sr. Fernández, vostè sap que no està fent res per Tarragona. El que fa, en tot cas, és per a vostè i per al seu partit.

Begoña Floria. Portaveu del Grup Municipal Socialista de Tarragona

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales