>Els “tarraconins”, il.lusió de ciutat

>

L’Ajuntament de Tarragona s’ha marcat com a objectius prioritaris treballar per la proximitat i la modernitat, així com generar il·lusió per la ciutat a través d’un tarragonisme constructiu. És a partir d’aquí que neix el Club dels Tarraconins, un projecte per impulsar una ciutadania més activa, millorar notablement l’accés a les tecnologies de la informació dels més joves i la seva implicació amb la ciutat. La festa inaugural del club es va celebrar ahir a la plaça del Rei amb un gran èxit de participació. En dues hores, 170 nens i nenes ja es van donar d’alta al club i es van repartir 300 fulletons d’inscripció. A les dades cal afegir que des de dimarts passat, en que es va presentar el projecte públicament, la web www.tarraconins.cat ha rebut prop de 500 visites.

De clubs infantils hi ha molts, de diferent índole i amb objectius diversos. La novetat és que el Club dels Tarraconins té un caràcter públic; és un projecte creat, conceptualitzat i posat en marxa des de l’Ajuntament de Tarragona, una iniciativa purament municipal. En una societat cada cop més complexa, cada cop més globalitzada i diversa, amb esquemes socials molt diferents als que van conèixer les generacions anteriors, calen instruments imaginatius per treballar la cohesió, els valors cívics, una ciutadania més implicada i activa i amb millors competències TIC que atorgaran (atorguen ja) més igualtat d’oportunitats. El club vol, així mateix, que els nostres infants tinguin un sentiment de pertinença a Tarragona encara més alt.

La icona que dóna origen als personatges del Club, és la Nina d’Ivori, un dels símbols identificatius de la Necròpolis Paleocristinana de Tàrraco i que pertany a la memòria col·lectiva dels tarragonins. Aquest símbol forma part d’un imaginari ja arrelat i assumit per la ciutadania i l’objectiu de l’Ajuntament és que ens serveixi per construir el nostre futur a partir d’un llegat històric que ha conformat la nostra identitat. Els valors romans de modernitat com la democràcia i el gust per la cultura es redefineixen i es projecten a través d’aquesta simbologia i ens ha de servir perquè Tarragona es connecti amb la seva gent i amb el món.

Tothom que vulgui pot fer-se soci del club, malgrat que les activitats van adreçades inicialment i principal a nens de 3 a 12 anys. A partir d’ells, esperem la implicació de les famílies, dels amics i també dels més joves, que podran participar com a voluntaris als esdeveniments que s’aniran organitzant. Ahir mateix, 25 alumnes del IES Sant Pere i Sant Pau van col.laborar activament a la festa d’inauguració ajudant els més petits a agafar la xocolata, dibuixar la Nineta i l’Ivori, etcètera.

Hi haurà, per tant, activitats pròpies del club, com els contes, la pàgina web, concursos, circuïts didàctics, etcètera, que desenvoluparan els valors que l’Ajuntament vol promoure, entre el quals estan els ja esmentats anteriorment i altres com la solidaritat, la cultura de l’esforç o el respecte per la diversitat. El club també servirà per donar a conèixer tots aquells programes municipals adreçats als ciutadans més petits, com el carnet gratuït per anar i tornar de l’escola o la nova campanya per promoure l’estalvi d’aigua que durà a terme l’àrea de Medi Ambient. Així mateix, el club neix amb la voluntat de sumar i per tant totes les entitats de la ciutat que tinguin com a objectiu treballar els valors que impulsa l’Ajuntament podran comptar amb el Club dels Tarraconins com a paraigües per divulgar i amplificar les seves activitats adreçades a un públic infantil. El club és un instrument innovador, que ha nascut amb il.lusió i orgull de ciutat. Ahir vam donar el primer pas i ara s’enceta un camí que serà apassionant.

Begoña Floria, tinent d’alcalde de Comunicació, Participació i Societat de la Informació de l’Ajuntament de Tarragona

(Article publicat al Més Tarragona)

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales

2 thoughts on “>Els “tarraconins”, il.lusió de ciutat

  1. Anonymous says:

    >Aquest és el bon camí, el de l’obertura a la ciutat i a la seva gent, l’enhorabona!

    Andreu

  2. Mario Rigau says:

    >Ha estat una magnifica idea i una iniciativa força original. Enhorabona!!! La meva petita s’hi apuntara ja mateix. Aquest és un tarragonisme de futur.

Comments are closed.