>El secret? Feina, feina, feina…N’hi ha d’altre per posar al dia una ciutat?

>

El conductor del darrer debat de portaveus, Ricard Lahoz, que es va enregistrar la setmana passada a Canal Català Tarragona em demanava que resumís en una frase els dos anys de mandat. Ràpidament, em va venir a la ment els tres elements bàsics que han fet possible que haguem avançat en moltes coses en un temps rècord: feina, feina i feina. És la única fórmula que existeix per posar al dia una ciutat com Tarragona, que en moltes coses portava un retard important.
Afrontar un canvi de govern després de 18 anys no ha estat fàcil, especialment perquè en molts temes el camí recorregut era escàs i hem hagut de fer uns sobre esforç per posar la ciutat al dia. En aquests dos anys, però, hem assolit molts dels objectius que teníem:
  • Hem potenciat el lideratge territorial i la projecció de la ciutat. Projectes com la Candidatura a ser seu dels Jocs del Mediterrani 2017 o Capital Cultural de la Cultura a Europa el 2016, el pla de competitivitat turística o festivals internacionals d’alt nivell com l’SCAN de fotografia, són alguns exemples.
  • Hem prioritzat tots aquells projectes que tenen a veure amb la qualitat de vida dels tarragonins i tarragonines. Particularment, penso que un dels millors i amb resultats més evidents és la brigada d’intervenció ràpida per solucionar els petits arranjaments de l’espai públic malmès (voreres, asfaltat, etc…). L’increment de freqüències i línies del transport públic, la millora de la neteja (malgrat encara falti molt per fer) o l’augment de la plantilla de la Guàrdia Urbana són altres exemples.
  • En paral.lel, hem desencallat conflictes o actuacions històriques. L’aprovació del nou document del Pla General d’Ordenació Urbana (POUM) va ser el més esperat. També hem enderrocat o estem en tràmit de fer-ho immobles que restaven pendents des de fa anys, com el bloc Riba i Garcia, el de la plaça 1r de Maig, o l’hostal del Sol. També hem donat un impuls definitiu al projecte de la façana marítima, que avança sense pausa i amb el compromís de totes les administracions implicades: Ajuntament, Estat i Generalitat.

Vam anunciar un canvi de formes i de fons, i això hem fet. Formes, amb un Ajuntament i un alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, molt més pròxim i sensible als problemes que afecten realment a la gent. Fons, modificant les prioritats, passant del toxo a les persones.

Queda molt per fer i el nostre compromís com a govern és seguir avançant. En això estem.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales