>El PP s’equivoca en les crítiques sobre la capitalitat

>

Article publicat a Diari de Tarragona. 15/12/2010

El regidor popular Jordi Roca publica un article en què es lamenta i critica la conferència de l’Alcalde Josep Fèlix Ballesteros a Reus. M’ha fet recordar, punt per punt, el mateix escrit que fa uns dies publicava la portaveu del grup municipal de CiU, Victòria Forns. Diria que calca arguments i paràgrafs, fins al punt que sembla que un i altre article hagin estat redactats per la mateixa persona. Necessàriament, doncs, la meva resposta ha ser en el mateix sentit de la que fa uns dies ja vaig fer en nom del Govern. I és que queda clar que qualsevol persona que assistís a la conferència de l’Alcalde o n’hagi llegit el text, afirmarà amb rotunditat que el representant del Partit Popular o no s’assabenta o no vol assabentar-se.

L’Alcalde no va anar a Reus a discutir la capitalitat. Va ser convidat per una entitat per a explicar quina és la realitat d’una Tarragona que és capital i a explicar perquè ho ha estat, perquè ho és i perquè ho continuarà sent. Però, sobretot, hi va anar a obrir un cicle de conferències en el qual els alcaldes presenten propostes per al territori. I amb molt bon criteri, aquesta entitat va convidar en primer lloc a l’Alcalde de la capital perquè, com a tal, li correspon liderar propostes.
S’equivoca Jordi Roca si creu que ser capital és un títol sense cap obligació. La capital es projecta en el territori i hi aporta iniciatives, valors i lideratge. La capital no és pas ni presumir, ni menysprear, ni barallar-se amb ningú. Per contra, significa liderar propostes, dialogar, convèncer, explicar i encapçalar. La capitalitat no s’imposa, sinó que s’exerceix. I això és el que va fer l’Alcalde Ballesteros a Reus. I a la vista de les reaccions, així es va entendre.
El problema de Jordi Roca és que no hi va assistir. Ni ell ni el seu cap de grup, més pendents de Madrid que del territori. Però la seva absència no els impedeix criticar allò que ni han vist, ni han sentit. Aquesta forma de fer política no condueix a res. La capitalitat només s’ha de defensar quan és atacada. I defensar-la als fòrums adequats. És a dir, al Parlament, com ho va fer l’Alcalde Ballesteros, que va anar-hi sol perquè els grups municipals de l’oposició no van voler anar-hi. L’Alcalde, llavors, va defensar les al·legacions de 4.500 ciutadans en solitari, perquè aquells que es van manifestar a favor de la unitat a les escales de la Catedral de Tarragona van desaparèixer, segurament perquè per a ells aquest tema era una arma política i no una qüestió de ciutat.
Josep Fèlix Ballesteros, dia rere dia, l’altre dia des de Reus, dies enrere des de Barcelona i demà on calgui, parla del paper de Tarragona al nostre territori, a Catalunya, a Espanya i internacionalment; va exercir com a Alcalde de Tarragona i va fer propostes i iniciatives per a que tots plegats avancem en una realitat que és l’àrea metropolitana de Tarragona. Suggereixo al Sr. Roca que llegeixi la conferència de l’Alcalde, a veure si així s’assabenta d’alguna cosa.
I trobo, a més, de molt mal gust que Jordi Roca torni a parlar de la reunió de l’autopista, reunió que mai no s’ha celebrat i que ja en el seu dia va generar un debat sobre una conferència basada en aquesta mentida per part del Sr. Alejandro Fernández, portaveu del PP. Donat que el tema ja és prou clar, afirmo amb tota la duresa, amb tota la rotunditat i amb tot el valor que té la paraula, que el regidor del PP menteix de nou, ara intencionadament. I basar la seva argumentació en una mentida que coneix, el desqualifica. En la meva opinió, el desqualifica molt i greument.
Begoña Floria, portaveu del Grup Municipal Socialista a Tarragona


Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales