>El perquè de tot plegat…

>

Asseguda al sofà de casa meva, amb el portàtil damunt les cames i veient 59 segons, repasso el dia i somric. Avui (ahir ja) hem celebrat un any de govern de progrés a Tarragona. L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros (PSC) i el tinent d’alcalde Sergi de los Rios (ERC), han exposat àmpliament el que ha significat aquest any i el canvi que s’ha produït a la ciutat durant aquests dotze mesos. Hem treballat amb força i rigor per possar Tarragona al dia i iniciar els nous projectes que la ciutat necessita. Queda molt per fer, és evident. Tot i això, enguany ja hem avançat moltíssim. Només cal mirar els balanços que s’han fet per àrees durant aquests dies i el presentat avui pel propi alcalde (els podeu trobar a la web municipal, http://www.tarragona.cat/)

Somric i reflexiono sobre l’acte del primer aniversari, sobre el que s’ha dit, sobre les cares dels que ens han acompanyat. Somric i reflexiono sobre el perquè de tot plegat. El perquè de la tasca que duc a terme fa un any des del govern municipal, com a política i com a socialista. Reflexiono sobre “què” em mou a aixecar-me cada dia i dedicar-hi totes les hores que puc a l’Ajuntament i a a la meva ciutat.
I el “què” és un desig clar de contribuir a construir, en la mesura que puc, un món millor, amb més justícia social. I fer-ho de forma col.lectiva, colze a colze amb les desenes, els centenars i milers de companys i companyes socialistes amb qui comparteixo un mateix projecte que té tot el sentit des de l’àmbit més local, com Tarragona, fins al més universal.
I aquest “què” també té a veure amb el comentari que m’ha fet un amic molt estimat durant la tarda. Em comentava que en els discursos de commemoració potser no hem fet prou incidència en els valors del govern de progrés com a govern d’esquerres, on l’interès públic prima sobre els particulars i l’objectiu de totes les actuacions que es duen a terme és treballar per la igualtat d’oportunitats per tothom. Té molta raó, potser no ho expliquem prou. I ho hem de fer més, perquè és en aquest punt, en el fet que significa un govern d’esquerres, en la diferència amb govern de dretes, on rau, exactament també, el perquè de tot plegat.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales