>D’una candidatura d’èxit, de les contradiccions de CiU i PP i del pagament de les factures al dia

>

Bufff, per motius personals he hagut de deixar de banda el bloc durant gairebé un mes i ara se m’acumula la feina. Hi ha hagut moltes qüestions a destacar dels darrers dies, la primera i principal la proclamació, per aclamació de tots els membres del Comitè Olímpic Espanyol (COE), de Tarragona com a candidata espanyola als Jocs del Mediterrani 2017. És una magnífica notícia, que ratifica la bona feina feta des de l’inici del mandat de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, i que confirma el lideratge que està assumint la ciutat a nivell territorial, català, estatal i més enllà.

Podria parlar d’altres qüestions, com la bona marxa de les obres del Fons d’Inversió Local, la consolidació de projectes culturals com el festival SCAN de fotografia, que ens situa en el mapa de creació contemporània a nivell internacional, o el primer aniversari del Club dels Tarraconins amb més de 5.500 socis. També podria referir-me a les visites que he fet al meu barri, Bonavista, on he copsat la duresa de la crisi global que ens afecta i on també he pogut compartir amb els veïns inquietuds, com la necessitat històrica de dotar al barri de millors accessos. En aquest sentit, la bona notícia d’aquests dies és que hem tret la tanca del camí de la Coma i que dins de les obres previstes pel FIL adequarem l’entrada des de la N-340, on també s’acabarà el carril bici que unirà Bonavista amb el centre de la ciutat. Malgrat tot, hi havia tantes qüestions pendents que queda encara molta feina a fer, és evident.

Per tant, podria parlar de moltes coses, i el cert que la majoria d’elles positives. Malgrat tot, també puc referir-me al trist paper que està jugat l’oposició de CiU i PP en qüestions importants de ciutat com els Jocs del Mediterrani, que esmentava abans. Mentre els diputats d’ambdues formacions han votat una declaració unànime de suport a la candidatura al Parlament de Catalunya, els representants locals s’entesten en voler dinamitar el Govern municipal amb aquesta qüestió. La ciutadania no els entén i malauradament hi ha veus que apunten que CiU i PP prioritzen els seus interessos particulars partidistes als de ciutat, i per això s’entesten a polititzar aquesta qüestió que és fonamental pel dinamisme i el futur de Tarragona.

Tinc molts temes pendents, entre ells també els tractats avui a la Junta de Govern Local. En concret, hem anunciat que l’Ajuntament ha impulsa un Pla de Sanejament amb l’objectiu de pagar a les 260 empreses amb qui té factures pendents Gràcies a les mesures del Gobierno Zapatero, hem pogut demanar un préstec de 5 milions d’euros donar compliment als compromisos que tenim amb els proveïdors, tot i les dificultats econòmiques. Ara bé, la meitat d’aquest deute correspon a l’Empresa Municipal de Transports i a Sirusa, l’empresa d’incineració de residus urbans.

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament vol disposar de liquiditat i pagar les factures que té pendents, la majoria de 2008, tot i que també n’hi ha de l’any 2005, de l’anterior equip de govern. A la roda de premsa he recordat que la situació ve motivada per la crisi i la caiguda dels ingressos, és una situació no volguda que ha provocat un desfasament en alguns pagaments i per això hem fet aquest pla. Amb la mesura, en tres mesos haurem pagat totes les factures que tenim pendents del 2008 tenint en compte que amb les del 2009 anem al dia. Per tant, a la roda de premsa he reiterat que, un cop ho tinguem tot al dia, volem assolir el compromís de pagar les factures en 30 dies. Ara les abonem en 48 dies de mitjana, 12 menys del màxim fixat per la llei que són 60.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales

One thought on “>D’una candidatura d’èxit, de les contradiccions de CiU i PP i del pagament de les factures al dia

  1. Anonymous says:

    >Bego, hi ha una cosa que es diu el Debe i l’Haber, la diferencia son els resultats, i aquets poden ser a favor del Debe i del Haver, ho entens, no ?, dons no ens hi posem que i perdrem quartos.

Comments are closed.