>D’un any de Tarragona progressista, del potencial del Camp i de la declaració de Falset

>

Aquests dies han estat de treball intens tot i que no és excusa per no haver actualitzat el bloc. M’han quedat segur moltes coses al tinter que intentaré anar recuperant però en primer lloc, he de fer referència a l’alegria que hem tingut molts socialistes avui en recordar un any de les eleccions municipals que van portar el canvi, que van iniciar l’etapa de la Tarragona progressista.

Un any de la victòria de Josep Fèlix Ballesteros, alcalde. Precisament, ell ha fet avui balanç i entre molts altres arguments molt interessants, de la valoració del canvi de fons i de formes, de l’explicació de la feina feta (molta, per molt que el PP intenti confondre dient que no) i del reconeixement de tot el que queda per fer… al mig de tot això, l’alcalde ha comentat el que a mi em sembla fonamental HEM TORNAT LA CONFIANÇA DELS TARRAGONINS I TARRAGONINES EN LA SEVA CIUTAT i hem estat capaços de generar un sentiment d’orgull i de lideratge de Tarragona com a capital indiscutible de la regió del Camp.

En els propers dies tindrem ocasió d’anar fent un balanç més acurat. Tot i això, sí que vull aprofitar per dir que aquest lideratge significa també sumar, treballar en xarxa amb la resta de municipis. I vull remarcar un dels fets succeïts en aquests dies de silenci “bloguero” i que crec que val la pena remarcar. Em refereixo a la Declaració de Falset, en la qual, sota el lema “Junts podem més”, els alcaldes i caps de llsita de la coalició electoral PSC-PM del Camp demanen la unitat d’acció de tots els municipis a l’hora de fer front als reptes estratègics que afecten el territori.

El document, molt interessant, el podeu llegir sencer al bloc de Xavier Sabaté o també podeu informar-vos a través de l’article publicat al bloc de Joan Ruiz. Entre altres qüestions, la declaració de Falset planteja la necessitat d’ “iniciar una nova etapa de col·laboració que superi la vella posició del lament i de reivindicació constant per adquirir el protagonisme actiu en el conjunt de Catalunya i d’Espanya que la demarcació mereix pel seu pes econòmic i demogràfic i pel dinamisme de la seva societat civil.”

Aquesta necessitat de superar aquesta vella posició de lament, a la qual jo he batejat com a síndrome Calimero, ha estat la base avui del meu discurs de cloenda de les jornades d’Internacionalització, innovació i finançament empresarial organitzades per Empresas Caja Madrid i el setmanari El Nuevo Lunes. Tarragona té les condicions suficients per poder afrontar amb garanties l’etapa de desacceleració que patim a nivell de país i hem d’adoptar una actitud de tranquil·litat i optimisme davant el futur del nostre territori.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales

One thought on “>D’un any de Tarragona progressista, del potencial del Camp i de la declaració de Falset

  1. Anonymous says:

    >PARLANT DE LAMENT, LAMENTABLE ESTAVA LA MEMÒRIA HISTÒRICA HEBREA DE TARRAGONA…

    T’ANIMO A CONTINUAR EN AQUESTA LÍNIA HONESTA I SERIOSA, LA DE FER, FER I FER PELS CIUTADANS I CIUTADANES QUE US HAN CONFIAT LA SEVA REPRESENTACIÓ.

    Andreu Lascorz

Comments are closed.