>Dos anys de bona feina, Tarragona millor

>

ARTICLE PUBLICAT AL MÉS TARRAGONA. 20-07-09

Feina, feina i feina. Aquesta ha estat la fórmula aplicada per l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i de tot el seu equip durant aquests dos anys per assolir un únic objectiu, tenir una Tarragona millor. Queden moltes coses per fer, cal avançar encara més en projectes que restaven pendents des de fa dècades i que ara han agafat embranzida, però el que resulta evident és el canvi de fons i formes que s’ha produït durant aquests dos primers anys de mandat. Canvi que s’ha materialitzat en un govern de les persones i no del toxo, que ha posat en marxa projectes novedosos per millorar la qualitat de vida, com la brigada d’intervenció ràpida o el transport escolar gratuït, que ha engegat iniciatives ambicioses amb una mirada alta, com les candidatures als Jocs del Mediterrani i a la capitalitat de la Cultura Europea o el Pla de Competivititat Turística; i que també ha desencallat temes històrics, com la façana marítima, l’Hostal del Sol o l’Escola Oficial d’Idiomes.

Dos anys intensos, amb un govern proper al ciutadà que escolta per poder decidir millor. Eines con els regidors de zona, el síndic de greuges o el senat de Tarragona han estat determinants per assolir aquest objectiu. EL procés de participació del Pla General d’Ordenació Urbana o del pla de Mobilitat de la Part Alta o de la plaça Primer de Maig de Torreforta, han tingut resultats molt positius i s’han posat en marxa eïnes innovadores per generar sentiment de pertinença i ciutadans més cívics i conscients, com el Club dels Tarraconins. En serveis socials, s’ha fet un esforç sense precedents per poder combatre els efectes de la crisi, i el mateix s’ha treballat des de polítiques d’ocupació.

L’escenari, en aquests dos anys, no ha estat fàcil. Herències desgraciades, com la del parquing de Jaume I que costarà a la ciutat 25 milions d’euros (tirats a la brossa com aquell que diu) han afegit dificultats. Així mateix, la conjuntura econòmica no ha estat la millor possible en els darrers mesos però el Govern municipal s’ha posat les piles per implantar mesures d’estalvi, foment del treball i polítiques socials dins de les competències que té atorgades. Programes externs, com el fons d’inversió local del Govern Español ens han ajudat i l’hem sabut aprofitar per crear llocs de treball i transformar la ciutat en petites coses que resulten grans millores. Les actuacions a parcs i jardins, els kilómetres de pavimentació nova i la substitució de l’enllumenat públic per fer-lo més eficient i mediambientament més sostenible són alguns exemples.

L’alcalde Ballesteros ha treballat dur per fer avui una Tarragona millor que fa dos anys i així ha estat. El balanç és bo, però prudent perquè és només un principi del canvi que necessitava aquesta ciutat per recuperar oportunitats i caminar cap a un nivell de serveis adequat a la Tarragona del segle XXI. Seguirem de en la mateixa línia de treball, feina, feina i ambició de ciutat.

Per Begoña Floria

Periodista, socialista y actualmente concejal en Tarragona. Me apasiona todo lo que tiene que ver con comunicación, sociedad en red y nuevos liderazgos sociales

One thought on “>Dos anys de bona feina, Tarragona millor

  1. don-aire says:

    >Un balanç excepcional per a un gran alcalde i un equip fantàstic. Enhorabona per la feina feta. I sobretot, els millors desitjos pels propers anys.

Comments are closed.